Ενημέρωση για τις διεκδικήσεις Δώρων και Επιδόματος Αδείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


1. Ενημερώνουμε ότι, όσοι συνάδελφοι έχουν συμμετάσχει στις πρώτες αγωγές με το ποσό των 20 ευρώ, διεκδικούν επίδομα άδειας και δώρα, για χρονικό διάστημα από Χριστούγεννα 2013 έως και Πάσχα 2018.
Οι αγωγές αυτές έχουν ήδη κατατεθεί στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.
Αναμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ , η οποία δεν γνωρίζουμε αν θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 4093/2012, ή όχι.
Σε περίπτωση που εκδοθεί η απόφαση του ΣΤΕ χάνουμε το δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε δικαστικά τα υπόλοιπα δώρα.
Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι γραμμένη η απόφαση. Εφόσον ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, υπάρχει η πιθανότητα οι συνέπειες της αντισυνταγματικότητας να αρχίζουν από τη δημοσίευση της απόφασης και μετά. Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά θα τα δικαιούνται  μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγή για το προ της δημοσίευσης χρονικό διάστημα.
Επομένως για το ενδεχόμενο να ορίσει η απόφαση τα παραπάνω, ο σύλλογος οφείλει να ενημερώσει ότι όσοι επιθυμούν να καλύψουν το ως άνω χρονικό διάστημα, το οποίο μεταφράζεται σε ποσό διεκδίκησης για τον καθένα (750) ευρώ , (επίδομα άδειας 2018 και δώρο Χριστουγέννων 2018, θα πρέπει να καταθέσουν νέα αγωγή με ποσό συμμετοχής για τον κάθε εργαζόμενο 15 ευρώ και ποσοστό 1% από το εισπραχθέν ποσό υπέρ του δικηγόρου. Σε περίπτωση που τα επιδόματα χορηγηθούν με πολιτική απόφαση, ο δικηγόρος δε διεκδικεί το ποσοστό αυτό. Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για όσους  συμμετάσχουν στην 2η αγωγή και μόνο για αυτή.
2. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν συμμετάσχει σε αγωγές καθόλου και έχουν διοριστεί πριν το 2013 , έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα παραπάνω επιδόματα για το χρονικό διάστημα  από Δώρο Χριστουγέννων 2013 έως και Δώρο Χριστουγέννων 2018.
Όσοι διορίστηκαν μετά το 2013 , διεκδικούν από τη μέρα του διορισμού τους μέχρι και σήμερα.
Το ποσό συμμετοχής τους είναι 20 ευρώ και ποσοστό 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ