ΔΗ.ΠΑ.Κ Για την προσωρινή αναστολή του βαθμού στον τίτλο ειδικότητας






Για την προσωρινή αναστολή του βαθμού στον τίτλο ειδικότητας

Με σημερινή ανακοίνωση το Υπ. Υγείας ανακοινώνει ότι: «στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν από το 2ο εξάμηνο του 2019 δεν θα υπάρξει βαθμός στον τίτλο ειδικότητας»

Συνάδελφοι-ισσες,

Η ΔΗΠΑΚ με ανακοίνωσή της μετά την ψήφιση της άκρως αντιδραστικής τροπολογίας και με άμεση παρέμβαση στην ΟΕΝΓΕ αντιτάχθηκε σφοδρά σε μια αισχρή ρύθμιση που κατηγοριοποιεί τους γιατρούς εφ’ όρου ζωής. Πρωτοστάτησε σε οργάνωση κινητοποίησης στο Υπ. Υγείας, κάλεσε σε συναγερμό τους νέους συναδέλφους, προγραμμάτισε άμεσες γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία.

Έγινε μια θυελλώδης συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ όπου εκτοξεύτηκαν ακόμα και χυδαίες ύβρεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και από τους δύο υπουργούς. Οι ύβρεις απέδειξαν την απουσία επιχειρημάτων απ’ την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Ήταν ύβρεις ενάντια στη νέα γενιά των γιατρών.
Οι έντονες και δίκαιες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών είχαν και άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα. Η προσωρινή υπαναχώρηση των υπουργών στο βαθμό τίτλου ειδικότητας και η δέσμευση ότι θα επανεξετάσει το θέμα νομοθετικά, είναι μία μικρή νίκη.

Φυσικά η όλη τοποθέτηση του υπουργείου δεν απαντά στο μείζον θέμα της εκπαίδευσης και της ανεργίας των νέων γιατρών, ούτε στο brain drain που συνεχίζεται αμείωτο. Απαντά όμως στην ηττοπάθεια και στο μόνιμο σλόγκαν των συστημικών δυνάμεων, ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα. Κρατάμε αυτή τη μικρή νίκη.
Τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολλά και μεγάλα:
-      Ουσιαστική εκπαίδευση σύμφωνα με το πλαίσιο της ομοσπονδίας.
-      Προσλήψεις μόνιμων επιμελητών και μονιμοποίηση των επικουρικών.
-      Αναπλήρωση όλων των απωλειών σε μισθούς και δώρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αυτοί που απαξιώνουν τους γιατρούς ας καταλάβουν ότι όσο υπάρχουν ζωντανές συνδικαλιστικές δυνάμεις και νομοσχέδια αντιδραστικά θα παίρνουν πίσω και τη  … γλώσσα τους θα μαζεύουν.
Όπως κάναμε ανενεργό το νόμο για το ωράριο που διαλύει τις ζωές μας, όπως αποτρέψαμε τις απολύσεις εκατοντάδων επικουρικών συναδέλφων, όπως κατακτήσαμε την πληρωμή ενός μέρους των αναδρομικών που μας χρωστάνε έτσι μπλοκάραμε και την αντιδραστική ρύθμιση για βαθμό στον τίτλο ειδικότητας.
Δεν μας αρκεί. Πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά.
Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται, θα μάθουν να μας φοβούνται.

29-03-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ