Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς Μάσκες - Συμπεράσματα και διαπιστώσεις



Συνεχίζοντας λοιπόν την περιπλάνηση στα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στον Σύλλογο θα κάνω μία σύνοψη των όσων συνέβησαν, ακούστηκαν και περιγράφηκαν μέχρι τώρα.

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που σας έβαλα στην βάσανο να διαβάσετε τους παιδικούς διαλόγους που διεξήχθησαν στα Διοικητικά Συμβούλια. Θα ήθελα να σας βεβαιώσω πως όσοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν αυτό που ειπώθηκε, το έκαναν εσκεμμένα και έπαιζαν παιχνίδια λογικής για να καθυστερήσουν την διαδικασία ώστε να μπορέσουν να πείσουν τα μέλη που είχαν διαφορετική άποψη και να φέρουν την κατάσταση εκεί που τους βόλευε.  Αποδεικνύεται άλλωστε από τα Πρακτικά του ΔΣ.



Πλειοψηφίες και μειοψηφίες


  Η Πρότασή μας από την αρχή είχε σαν στόχο την δημιουργία ενός Λειτουργικού Προεδρείου, το οποίο θα υλοποιούσε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου. Με αυτόν τον στόχο προτείναμε στην Αγωνιστική Συσπείρωση (ΚΚΕ) να συμπράξει σε αυτό, αφού πιστεύαμε πως αυτό θέλανε τα μέλη τους στο ΔΣ. Μαζί με τα μέλη της είχαμε την πλειοψηφία στο ΔΣ αφού δημιουργούσαμε ένα Προεδρείο στηριζόμενο με έξι (6) από τα 11 μέλη του ΔΣ.
 Τι δεν είχαμε υπολογίσει; Την κατάταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο status quo της Πολιτικής, σύμφωνα με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις προκλήσεις που υπάρχουν. Νομίζω πως η παρακάτω ερμηνεία της λέξης κατεστημένο δίνει μία ερμηνεία στην θέση που πήρε η Αγωνιστική Συσπείρωση για το Προεδρείο.
κατεστημένο
 το [katestiméno] : κλειστή ομάδα ατόμων  που κατορθώνουν, από τις καίριες  θέσεις που κατέχουν στους διάφορους  τομείς της δημόσιας ή ιδιωτικής  ζωής, να ελέγχουν κάθε  εξέλιξη και να εμποδίζουν κάθε  ανανέωση που θα μπορούσε  να κλονίσει  την ισχύ τους μέσα στην κοινωνία.

  Το ΚΚΕ είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο Προτάσεις α) δημιουργία Προεδρείου με μία Αριστερή (ΑΡΣΥ) και μία ανεξάρτητη παράταξη (ΥΓΕΙΑ) και β) δημιουργία Προεδρείου με μία παράταξη Κυβερνητική (Ανεξάρτητη Κίνηση) και μία πρώην Κυβερνητική παράταξη (Εργαζόμενοι).





Η επιλογή του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, παρ’ όλες τις επικαλύψεις περί Αναλογικού-Αντιπροσωπευτικού, το οποίο έβλεπε πως δεν ήταν εφικτό αφού δεν συμμετείχαν δύο παρατάξεις. Η επιλογή του ήταν να ταχθεί με το κατεστημένο γιατί πολύ απλά εκεί έχει κατατάξει τον εαυτό του εδώ και χρόνια. Αυτοί που πρεσβεύουν την κατάληψη της εξουσίας με επανάσταση, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα δίνοντας ισχύ σε ένα Συλλογικό Όργανο που παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, επέλεξαν το Καθεστώς, το Κατεστημένο.



-----------------
Φανερές και κρυφές πλειοψηφίες

 Μετά την άρνηση του ΚΚΕ, φυσικά και δεν παρατήσαμε την προσπάθεια για δημιουργία ενός λειτουργικού Προεδρείου. Ενθυμούμενοι το προηγούμενο ΔΣ στο οποίο το Προεδρείο αποτελούνταν από μία παράταξη (ΕΝΟΤΗΤΑ) 4 μελών στην αρχή και μετά την παραίτησή μου 3 μελών, με την ανοχή των υπόλοιπων μελών, πήραμε τη απόφαση να προτείνουμε σχηματισμό Προεδρείου με δύο παρατάξεις (ΑΡΣΥ και ΥΓΕΙΑ).
 Στην πρόταση μας που ψηφίστηκε με πλειοψηφία 6 υπέρ και 5 κατά με μυστική ψηφοφορία μου δίνει το δικαίωμα να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
1.     Μία πρόταση για Προεδρείο με δύο παρατάξεις (4 μέλη) πήρε 6 θετικές ψήφους από τις 11.
2.     Ήταν εμφανής η διαφορά φανερής και μυστικής ψηφοφορίας σε όλες τις φάσεις τις διαδικασίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την πεποίθηση, τις πληροφορίες και την σιγουριά μου για εκφοβισμούς.
3.     Ακόμη και στην ψηφοφορία που κατέληξε στην εκλογή του παρόντος Προεδρείου ενώ σε φανερή ψηφοφορία πήρε 7 ψήφους υπέρ και 4 κατά (πλήρη κομματική πειθαρχεία), στην μυστική ψηφοφορία πήρε 6 υπέρ και 5 κατά. Ένα μέλος επέμεινε στην αρχική του θέση και το ευχαριστώ για την επιμονή του, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχτηκε.




πλειοψηφία η [pliopsifía] Ο25 : ANT μειοψηφία1. ο μεγαλύτερος αριθμός, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων ή αυτών που ψηφίζουν (σε μια διαδικασία εκλογής, απόφασης, μέτρησης κτλ.
2. ο αριθμός (ή το ποσοστό) των ψηφοφόρων ή των ψήφων, ο σχετικά μεγαλύτερος από τον αριθμό των ψήφων άλλων ομάδων ψηφοφόρων, που έλαβαν μέρος σε μια διαδικασία ψηφοφορίας

Κάποιοι είπαν πως δεν σεβαστήκαμε την ψήφο των συναδέλφων και την εντολή που μας έδωσαν.
Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη.
Η προσπάθεια μας ήταν στην βάση δημιουργίας ενός λειτουργικού Προεδρείου με μερικά δεδομένα:
Α) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι  συμμετείχαν σε προηγούμενα Προεδρεία και δεν κάνανε καμία προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Β) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους φτάσανε τον Σύλλογο στο σημείο να οφείλει στην ΠΟΕΔΗΝ εισφορές από το 2014 και παραποιήσανε τα βιβλία του Συλλόγου .
Γ) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι  συμμετείχαν σε προηγούμενα Προεδρεία και πράξανε αντίθετα με τις αποφάσεις του ΔΣ τις οποίες και οι ίδιοι ψήφισαν ( Αξιολόγηση ).
Δ) Δεν μπορούν να αποτελούν μέλη ενός λειτουργικού Προεδρείου όσοι  έχουν ως μέθοδο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.

Σε όλη την διαδικασία σεβαστήκαμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δείξαμε αυτό με την συνεχή παρουσία μας στα ΔΣ του Συλλόγου.

Για επίλογο να πω και μερικά πράγματα για μετά την εκλογή.

Στο προηγούμενο Προεδρείο ο νυν Πρόεδρος ήταν κατά χρονολογική σειρά, Αντιπρόεδρος και στην συνέχεια Ταμίας. Μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και με βάση το γεγονός πως η Παράταξη του πήρε τις περισσότερες ψήφους ήταν ο Προεδρεύων, μέχρι να εκλεγεί νέο Προεδρείο.
Δηλαδή παρέδωσε  στον εαυτό του την Προεδρεία.
Ένα ερωτηματικό θα θέσω μόνο και κάθε συνάδελφος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ποιος τον εμπόδιζε να ενδιαφέρεται για τον Σύλλογο και να έχει έντονη δραστηριότητα στις δράσεις του Συλλόγου;



----------------------
 Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.
Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ