Τα οφειλόμενα πρέπει να ξεχρεώνονται Βήμα-Βήμα


ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Στις πολλές συνεδριάσεις για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ του Νοσοκομείου η Αγωνιστική Συσπείρωση πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη τον αντιπρόεδρο, η τρίτη τον γραμματέα κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".»

Αφού λοιπόν η θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης είναι αντιπροσωπευτικό αναλογικό Προεδρείο, γιατί ξέφυγε από την θέση της και συνεργάστηκε με δύο παρατάξεις του κατεστημένου; Την γεφύρωση του «χάους» την έπραξε με τις παρατάξεις του κατεστημένου. Η αποτύπωση του αποτελέσματος των τελευταίων αρχαιρεσιών, που επικαλείται, θα είχε την αξία της σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όπου οι όροι θα ήταν διαφορετικοί. Σε ένα Ενιαίο ψηφοδέλτιο θα είχε αξία η αποτύπωση της θέλησης των ψηφοφόρων μακριά από κομματικές παρατάξεις.

 ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Αυτή την κρυστάλλινη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης επιχείρησε να διαστρεβλώσει με μένος ο Γ. Τσολάκης. Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" εγκαλεί την παράταξη μας γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «λειτουργικό» προεδρείο.»

Το Κρυστάλλινο περιτύλιγμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης καταρρέει από την συνεργασία των τριών παρατάξεων του κατεστημένου. Όταν η πολιτική πραγματικότητα είναι πρόστυχη, δεν ευθύνεται αυτός που την περιγράφει αλλά αυτός που την διαμορφώνει. Δεν εγκαλώ κανέναν και για καμία επιλογή του όταν αναλαμβάνει και την ευθύνη της επιλογής του. Δεν συκοφάντησα κανέναν, απλή παράθεση των γεγονότων έκανα και μάλιστα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Από μόνα τους αποδεικνύουν τα πεπραγμένα.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η παράταξη ΥΓΕΙΑ, μαζί με την ΑΡΣΥ πρότειναν τη δημιουργία προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στην Αγωνιστική Συσπείρωση αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Δεν έχουμε κανένα κοινό με αυτές τις παρατάξεις, ούτε στη θέση ούτε στη στάση.»

Χαίρομε που η Αγωνιστική Συσπείρωση επέλεξε ομοιογενείς δυνάμεις για να σχηματίσει Προεδρείο και να βρει κοινές θέσεις και στάσεις.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί μόνο τυχοδιωκτισμό. Αποτελεί συνέχεια της χρεωκοπημένης  γραμμής που άλλοτε ονομαζόταν «αρισερή», άλλοτε «αντιμνημονιακή», άλλοτε «ακομμάτιστη» στην οποία χωρούσαν όλοι και που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.»

Στο παραπάνω κομματικό παραλήρημα, το μόνο που έχω να πω είναι πως μάλλον αναφέρονται στους τωρινούς τους συνεργάτες.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν με συμφωνίες παρατάξεων ούτε με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης παλεύουν για πραγματική αλλαγή συσχετισμών , είναι οι πρώτοι που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα, ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.»

Οι προτάσεις μας ήταν όλες επάνω στο τραπέζι και είμαστε περήφανοι για αυτό. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και την δηλώσαμε ξεκάθαρα και με επιχειρήματα από την αρχή. Θα μου επιτρέψετε να το διορθώσω χάριν της αλήθειας : Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης κάνουν πως παλεύουν και δεν θέλουν  πραγματική αλλαγή συσχετισμών. Πρωτοστάτησαν ενάντια στην Αξιολόγηση αλλά συνεργάστηκαν με αυτούς που ήταν και είναι υπέρ αυτής. Θέλει η χήρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Για ποιο πράγμα και ποιους έχει το θράσος να εγκαλεί ο Γ. Τσολάκης ότι έχουν ταχθεί με το κατεστημένο; Αυτούς που πρωτοστατούν στην οργάνωση των απεργιών, που ο ίδιος θεωρεί παρωχημένες; Αυτούς που αγωνίζονται για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάτι στο οποίο βάζει εμπόδια η παράταξη του, γιατί θεωρεί τη μονιμοποίηση των συναδέλφων άδικη; Μήπως κάτι έχει μπερδέψει μέσα στην αντικομουνιστική του μανία;»
Οι απεργίες με τον τρόπο που γίνονται είναι βούτυρο στο ψωμί των εκάστοτε κυβερνόντων. Αυτό το επιβεβαιώνει και η μη αποτελεσματικότητα τους στα χρόνια των μνημονίων. Θα ήθελα πολύ να μου κάνουν μία περιγραφή του όλου προγραμματισμού της τελευταίας στάσης εργασίας και πορεία στην ΥΠΕ, που ποτέ δεν έγινε, που κάποιοι υπονόμευσαν εκ των έσω, οι δικοί τους συνεργάτες. Αυτό που λέω για τις κινητοποιήσεις και δεν είναι κρυφό γιατί το λέω χρόνια, είναι πως το σύστημα απέκτησε ανοσία στον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων και πρέπει να αλλάξουμε τρόπο δράσης. Αυτό που επίσης λέω εδώ και χρόνια είναι πως όταν διεκδικείς κάτι δεν κάνει ο καθένας την δική του πορεία αλλά όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτό που επίσης λέω χρόνια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις μία σούπα αιτημάτων και να κάνεις κινητοποιήσεις 15 τον μήνα.
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι ένα ψηφοθηρικό παιχνιδάκι που παίζεται και εσείς και οι κυβερνήσεις. Εκμεταλλεύεστε την ελπίδα των ανθρώπων που θέλουν μία εργασία για να έχουν τα απαραίτητα και ανατροφοδοτείτε την ελπίδα τους. Προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας Εχθές είναι η θέση μας και αυτήν στηρίζουμε.
Αντικομουνιστική μανία δεν έχω, γιατί αν είχα δεν θα σας συμπεριελάμβανα στην πρόταση για Προεδρείο. Όπως και καμία άλλη μανία εναντίον κάποιου κόμματος. Αυτό που πιστεύω είναι πως τα Κόμματα (καλυμμένα ή φανερά) στον χώρο εργασίας βλάπτουν τις διεκδικήσεις μας και διώχνουν τους συναδέλφους από τις κινητοποιήσεις.

ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Και επιτέλους για να μην νομίζει ο εν λόγω κύριος ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο, στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ συντάχθηκε με την παράταξη του Αντωνόπουλου, του άλλου δήθεν ανεξάρτητου από το ΠΑΣΟΚ!»
Η κατάντια του ΚΚΕ να ζητάει χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων και να βάζει ταμπέλες σε ανθρώπους με ξεπερνάει. Τάχθηκα με την συγκεκριμένη παράταξη στις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα μετά από συζήτηση όχι μόνο με τον Αντωνόπουλο αλλά και με άλλους συναδέλφους από άλλα Νοσοκομεία που συμμετείχαν στο εν λόγω ψηφοδέλτιο και αφού διαπίστωσα την ανεξαρτησία τους από κομματικούς μηχανισμούς. Το κοινωνικών φρονημάτων θα το φέρω στην επόμενη συνάντησή μας.
ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων.»
Η θέση που αναλογεί στο Προεδρείο για την Αγωνιστική Συσπείρωση είναι αυτή της συνεργασίας με τις παρατάξεις του κατεστημένου και μόνο τις θέσεις και τις ανάγκες αυτού μπορεί και θέλει να υποστηρίξει.
ΑΓ.ΣΥΣΠ: «Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα «αριστερά- αντιμνημονιακά- λειτουργικά- ή ό,τι άλλο όνομα τους δώσουν» προεδρεία, για να αποπροσανατολίσουν, να μπερδέψουν, να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.»
Η διέξοδος, κατά την Αγωνιστική Συσπείρωση, βρίσκεται στα βαφτίσια ενός Προεδρείου που αποτελεί συνεργασία τριών παρατάξεων σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό. Το περιτύλιγμα δεν θα το σχολιάσω.

Αντί επιλόγου: Αφού λοιπόν κάνατε το μεγάλο βήμα συνεργασίας με το κατεστημένο (φανερά πια), περιμένω στις επόμενες εκλογές να στηρίξετε Ενιαίο ψηφοδέλτιο και εσείς και οι συνεργάτες σας. Έτσι ώστε να αποτυπωθεί ξεκάθαρα η γνώμη των συναδέλφων, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικούς μηχανισμούς.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ