Κινητοποίηση φορέων για Κρατικό Νοσοκομείο την Τρίτη 12/3


ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση για το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ , ώρα 18:30 στην είσοδο του Νοσοκομείου
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας κατά τη διάρκεια των εφημεριών είναι τραγική καθώς δεκάδες ασθενείς είναι αναγκασμένοι να νοσηλεύονται σε ράντζα.
Το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Απευθύνεται σε πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους σε κάθε γενική εφημερία, δηλαδή κάθε 4 μέρες (Δυτική Αθήνα, Πειραιάς, νησιά Αιγαίου).
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι μια πλευρά της συνολικής κατάστασης που επικρατεί συνολικά στον χώρο της Υγείας.
Ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα (υλικά, αντιδραστήρια),τις απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές, τις μεγάλες καθυστερήσεις για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.
Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα, αρκεί να δει κανείς τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μονάδες του ΤΟΜΥ έχουν σήμερα ελάχιστους γιατρούς και λείπουν βασικές ειδικότητες. Όταν θα μπει σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του «οικογενειακού» γιατρού η πρόσβαση θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο αφού  ο κάθε γιατρός έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.
Καμία αυταπάτη, ότι η άσχημη κατάσταση στην υγεία θα βελτιωθεί. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ θεωρεί την υγεία του λαού ως «κόστος» γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.  Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες υγείας, των περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των υγειονομικών, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων – κλινικών και εργαστηρίων, της αύξησης των πληρωμών των ασφαλισμένων για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων που «πουλάνε» υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία που τα χρυσοπληρώνει ο λαός.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αφορά μόνο το Κρατικό αλλά όλα τα νοσοκομεία, παρά τις διαφοροποιήσεις .
Η αγανάκτησή μας, δε φτάνει. Χρειάζεται να οργανωθούμε στα Σωματεία και με μαζικό αγώνα και πάλη να διεκδικήσουμε:
·       Την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
·       Την υπεράσπιση της υγείας του λαού απαιτώντας δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.
·       Να αγωνιστούμε για σύγχρονο Νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων του Πειραιά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
·       Κέντρα Υγείας που διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.
·       Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα.
·       Άμεσα διορισμοί προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών στο Κρατικό νοσοκομείο
·       Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη εικόνα με τα ράντζα και τα φορεία

Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου που δίνουν καθημερινά την μάχη με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την προάσπιση της υγείας των ασθενών καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.


Σωματεία και Μαζικοί Φορείς της Νίκαιας και του Πειραιά

(Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας - Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού - Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας-Κορυδαλλού - Σύλλογος η Μέριμνα – ΟΦΟΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ