ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 6/3/2019


ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή και υπομονή το sequel λιβελογράφημα του κυρίου Τσολάκη…. Δεν μας ξαφνιάζει η στάση του. Έχει αποδείξει και άλλες φορές αφενός ότι βλέπει σαν εχθρό του την Αγωνιστική Συσπείρωση και αφετέρου ότι είναι μάστορας στο να παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως τον βολεύει. Όταν δεν τον βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Νομίζουμε όμως ότι ήρθε η ώρα να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Στις πολλές συνεδριάσεις για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ του Νοσοκομείου η Αγωνιστική Συσπείρωση πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη τον αντιπρόεδρο, η τρίτη τον γραμματέα κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".
Αυτή την κρυστάλλινη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης επιχείρησε να διαστρεβλώσει με μένος ο Γ. Τσολάκης. Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" εγκαλεί την παράταξη μας γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει σ’ αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «λειτουργικό» προεδρείο.
Η παράταξη ΥΓΕΙΑ, μαζί με την ΑΡΣΥ πρότειναν τη δημιουργία προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στην Αγωνιστική Συσπείρωση αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Δεν έχουμε κανένα κοινό με αυτές τις παρατάξεις, ούτε στη θέση ούτε στη στάση. Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί μόνο τυχοδιωκτισμό. Αποτελεί συνέχεια της χρεωκοπημένης  γραμμής που άλλοτε ονομαζόταν «αρισερή», άλλοτε «αντιμνημονιακή», άλλοτε «ακομμάτιστη» στην οποία χωρούσαν όλοι και που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.
Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν με συμφωνίες παρατάξεων ούτε με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης παλεύουν για πραγματική αλλαγή συσχετισμών , είναι οι πρώτοι που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα, ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση. Για ποιο πράγμα και ποιους έχει το θράσος να εγκαλεί ο Γ. Τσολάκης ότι έχουν ταχθεί με το κατεστημένο; Αυτούς που πρωτοστατούν στην οργάνωση των απεργιών, που ο ίδιος θεωρεί παρωχημένες; Αυτούς που αγωνίζονται για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάτι στο οποίο βάζει εμπόδια η παράταξη του, γιατί θεωρεί τη μονιμοποίηση των συναδέλφων άδικη; Μήπως κάτι έχει μπερδέψει μέσα στην αντικομουνιστική του μανία;
Και επιτέλους για να μην νομίζει ο εν λόγω κύριος ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο, στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ συντάχθηκε με την παράταξη του Αντωνόπουλου, του άλλου δήθεν ανεξάρτητου από το ΠΑΣΟΚ!
Η Αγωνιστική Συσπείρωση από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα «αριστερά- αντιμνημονιακά- λειτουργικά- ή ό,τι άλλο όνομα τους δώσουν» προεδρεία, για να αποπροσανατολίσουν, να μπερδέψουν, να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ