Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες Μέρος 4ο
Εκλογή Προεδρείου (Μέρος Α’)
 Ξεκινώντας παραθέτω τι ισχύει για την εκλογή Προεδρείου με βάση το Καταστατικό του Συλλόγου αλλά και με τον Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΘΡΟ 8 ο  :
Ο Σύλλογος διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο με 11 μέλη τα οποία εκλέγονται σε μυστική ψηφοφορία με ψηφοδέλτια από τα μέλη του Συλλόγου κάθε δύο χρόνια.
Το Δ.Σ. που προέρχεται από τη ψηφοφορία αυτή στην πρώτη του συνεδρίαση που γίνεται μέσα σε 10 ημέρες από την εκλογή, με την επιμέλεια του συμβούλου που πλειοψήφησε, εκλέγει από τα μέλη του τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματεία, τον Ταμία, τον Ειδικό Γραμματεία και έξι συμβούλους.

1264/82
Άρθρο: 9 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
1. Η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης συγκροτείται όπως ορίζει το καταστατικό. Οι ιδιότητες του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα ή Ταμία δεν επιτρέπεται να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο.
-----------------
Οι θέσεις των παρατάξεων σύμφωνα με τα πρακτικά περιγράφονται παρακάτω.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: -Πρόταση του πλειοψηφούντος συμβούλου από την πλειοψηφούσα παράταξη κυρίου Ίντα, είναι η δημιουργία αναλογικού προεδρείου. Κάθε παράταξη δηλαδή ανάλογα με τις ψήφους που έχει πάρει να πάρει θέση στο προεδρείο, με Πρόεδρο τον κύριο Ίντα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΤΩΣΗ: -Από την Αγωνιστική Συσπείρωση τοποθετήθηκε η κυρία Σακκά και υποστήριξε τη δημιουργία αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: -Από την Ανεξάρτητη Κίνηση τοποθετήθηκε η κυρία Προκόπη και υποστήριξε τη δημιουργία αναλογικού προεδρείου με μία θέση σε κάθε παράταξη.
Α.Ρ.Σ.Υ: -Από την ΑΡ.Σ.Υ τοποθετήθηκε η Κα Κοσμοπούλου και είπε ότι η ΑΡΣΥ θα προτιμούσε να μπορεί να συσταθεί αγωνιστικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία. Προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει με την υπάρχουσα σύνθεση, δεδομένου ότι τη θέση της ΑΡΣΥ για λειτουργία του συλλόγου με συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό συνελεύσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) δεν την στηρίζει καμία άλλη παράταξη. Υπό τις δεδομένες συνθήκες η ΑΡΣΥ στηρίζει λύση με συνεργασία παρατάξεων για ένα λειτουργικό προεδρείο. Το προεδρείο στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο δεν βοήθησε να υπάρχει ένα λειτουργικό Προεδρείο. Πρότεινε δημιουργία προεδρείου με συνεργασία της ΑΡΣΥ, της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και της παράταξης ΥΓ.Ε.Ι.Α,  όχι σε προγραμματικό επίπεδο αλλά σε ένα λειτουργικό επίπεδο .
ΥΓ.Ε.Ι.Α: -Από την παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α τοποθετήθηκε ο Κος Τσολάκης και τόνισε πως παρόλο που είναι υπέρ του αναλογικού προεδρείου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η πλειοψηφούσα παράταξη:
1ον   κατά την προηγούμενη προεδρία της δεν εκπροσώπησε το διοικητικό συμβούλιο υλοποιώντας τις αποφάσεις του
2ον  απείλησε πολλά μέλη του ψηφοδελτίου μας, πριν από τις εκλογές , κατά τη διάρκεια, ακόμα και μετά από αυτές
3ον  είναι αγκαλιά με τη διοίκηση και απόδειξη Η παρέμβαση της διοίκησης όταν προέκυψε το πρόβλημα με το λογαριασμό τηλεφώνου του συλλόγου
Επίσης ο Κος Τσολάκης αποδέχτηκε την πρόταση της παράταξης Α.Ρ.Σ.Υ.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: -Σε  δεύτερη τοποθέτησή της η κυρία Σακκά , επέμεινε στη δημιουργία αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου και τόνισε πως όποια προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με καταγγελίες. Συμφώνησε πως ο σύλλογος πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από τη διοίκηση του νοσοκομείου και δεν μπορεί συμβαδίζει με αυτήν.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: -Στην δευτερολογία της η Κα Προκόπη είπε πως «μετά τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και αφού δεν μπορεί να συσταθεί αντιπροσωπευτικό προεδρείο, η Ανεξάρτητη κίνηση απέχει από τις διαδικασίες σύστασης προεδρείου."
Α.Ρ.Σ.Υ: -Στη δευτερολογία της η Κα Κοσμοπούλου επέμεινε στην πρότασή της, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συμμετέχει σε Προεδρείο και ούτε θα ψηφίσει μία παράταξη που την προηγούμενη περίοδο υπονόμευσε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ενώ τώρα ψηφίζει κατά της απεργίας, ούτε με την παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση που ψήφισε λευκό.
Κοινή διαπίστωση όλων των παρατάξεων ήταν πως εκλογή προεδρείου στην παρούσα συνάντηση δεν ήταν δυνατόν να γίνει.
---------------
Εδώ να αναφέρω πως τονίζω με έντονα Γράμματα αυτά που εγώ θεωρώ σημαντικά. Φυσικά όλα τα πρακτικά είναι στην διάθεση των εργαζομένων.
Λόγω της συχνής αναφοράς των λέξεων Αναλογικό και Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, θα προσπαθήσω να δώσω την περιγραφή των παραπάνω όρων. Να σημειώσω πως δεν έχω βρει πουθενά επίσημο ορισμό και παρακαλώ αν κάποιος βρει να μου τον στείλει και κυριολεκτώ σε αυτό.
Αναλογικό Προεδρείο: Το Προεδρείο που οι θέσεις κατανέμονται ανάλογα με την κατάταξη των παρατάξεων στις εκλογές. 1η παράταξη Πρόεδρος, 2η παράταξη Αντιπρόεδρος κ.ο.κ.
Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο: Αντιπροσωπεύονται όλες οι παράταξεις στο Προεδρείο.
Αναλογικό-Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο: Να ισχύουν και τα δύο παραπάνω.
----------------------
 Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ