Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων των Νοσοκομείων Νίκαιας-Δ.Α και Αττικόν


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τη συνάντηση με τον Υπ. Υγείας για τα ράντζα

Στις 25/1/2019 παρουσία εργαζομένων των δύο νοσοκομείων, συναντήθηκε αντιπροσωπεία των ΔΣ των σωματείων εργαζομένων Αττικού και Νίκαιας με τον Υπ. Υγείας κ. Ξανθό για το θέμα των ράντζων και  της γενικής εφημερίας.

Ο Υπουργός μετά από το καθιερωμένο λογύδριο ότι: “η κυβέρνηση έσωσε τη Δημόσια Υγεία”, “τώρα ήρθε η ώρα για σταδιακή αναβάθμιση”, “ήταν πολιτική επιλογή να μην περάσει η τρόικα από την Υγεία”  μας είπε τα εξής:
1.     Θα γίνουν προσλήψεις γιατρών στα ΤΕΠ (για πολλοστή φορά, βλέπετε οι εξαγγελίες είναι δωρεάν). Όταν ρωτήθηκε: “πως θα βοηθήσει αυτό στη μείωση των ράντζων;” μας απάντησε ότι: “θα μειωθούν οι εισαγωγές και θα γίνουν πιο ορθολογικές γιατί ένα ποσοστό από αυτές γίνονται από αίσθημα ανασφάλειας των ειδικευομένων και ένα άλλο οφείλεται στην κουλτούρα των γιατρών που έχουν την τάση να διερευνούν όλα τα περιστατικά” (!!!)
2.     Θα μπει σε 24 λειτουργία το ΚΥ Περιστερίου και άλλα 3 στην υπόλοιπη Αττική. Του επισημάναμε ότι ΟΛΕΣ μαζί οι δομές του Περιστερίου (γιατί το Περιστέρι έχει 3 ΚΥ και 2 ΤΟΜΥ) δεν έχουν ούτε έναν οφθαλμίατρο, ούτε ένα δερματολόγο, μόλις ένα χειρουργό, γυναικολόγο, μόλις δύο ΩΡΛ και ελάχιστους παθολόγους που δεν φτάνουν ούτε για το ελάχιστο. Μας απάντησε ότι: “θα συγκεντρώσουν γιατρούς από τις γειτονικές δομές, κυρίως εργαστηριακούς,   και σε 3-4 μήνες θα μπορούν να απαντήσουν” (!!!)
3.     Σκέφτονται συνολικό σχέδιο  αναδιοργάνωσης του συμπλέγματος των νοσοκομείων που εφημερεύουν καθημερινά το οποίο θα δώσουν στη δημοσιότητα το καλοκαίρι, όταν υπολογίσουν το κόστος. Ειλικρινά δεν ξέρει κανείς τι έχουν στο μυαλό τους αλλά η τελευταία συνέντευξη του κ. Πολάκη μιλούσε για καθημερινή εφημερία 10 μεγάλων νοσοκομείων στην Αθήνα (εννοείται πως μέσα σε αυτά είναι το Αττικό και η Νίκαια) με καθημερινή αλλαγή των μικρότερων συνεφημερεύοντων νοσοκομείων. Δηλαδή χειρότερα από αυτό που ζούμε σήμερα!
4.     Για την επαναλειτουργία του Λοιμωδών μας είπε αυτολεξεί: “όταν κατέβουν τα ρολά δεν ανεβαίνουν εύκολα”
5.     Για άνοιγμα κλειστών κλινικών και ανάπτυξη νέων κλινών δεν μας είπε κουβέντα.
6.      Για αύξηση χρηματοδότησης στα δύο νοσοκομεία, για τον μαγνητικό και τον αγγειογράφο στο Αττικό μας είπε πως μπορεί να δώσει μόνο εντολή. και η Διοίκηση τον διαβεβαιώνει πως σύντομα θα λυθεί το ζήτημα.

ΚΑΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΡΑΝΤΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ  ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
για αυτό που δικαιούμαστε εμείς και οι ασθενείς μας:
Μόνο έτσι θα κερδίσουμε ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και δουλειάς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Κέντρα Υγείας που να διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες, με στελέχωση από γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων. Όχι στην πρωτοβάθμια της συνταγογράφησης, όχι στους φράχτες και την κοροϊδία των ΤΟΜΥ.
·         Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να αγοραστεί ο μαγνητικός τομογράφος και ο στεφανιογράφος στο Αττικό, ορθοπαντογράφος και ψηφιακός μαστογράφος στο Νικαίας.  
·         Διορισμοί προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, να ανοίξουν οι κλειστές κλινικές και κλίνες. Να ανοίξει το Λοιμωδών ως αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο.
·         Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ- ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ