Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες Μέρος 3οΑναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν (μέρος Β)- Αξιολόγηση

Η Αξιολόγηση ήταν ένα σημαντικό γεγονός που οδήγησε στο να πέσουν οι μάσκες για παρατάξεις και πρόσωπα. Η στάση τους με οδήγησε στην υποβολή παραίτησής μου και από την θέση του Ταμία αλλά και από μέλος της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ. Η δήλωση παραίτησης μου στον παρακάτω σύνδεσμο https://seknda12.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν αυτής πιστεύω πως ορθά με οδήγησαν σε αυτό το βήμα στην προσπάθεια μου να διαφυλάξω τα πιστεύω μου και το κύρος του Συλλόγου. Δεν θα μπορούσα να αποτελώ μέρος ενός Προεδρείου που δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ή της Γενικής Συνέλευσης. Δεν θα μπορούσα να αποτελώ μέλος μίας παράταξης που δεν εργάζεται για τα δίκαια των Εργαζομένων, αλλά προτάσσει τα κομματικά και προσωπικά οφέλη.

Ο τότε Αντιπρόεδρος του ΔΣ Κος Ίντας καθώς και ο Γραμματέας Κος Κουκιάς σε συνεδρίαση του ΔΣ ψήφισαν κατά της αξιολόγησης συντασσόμενοι με την ομόφωνη απόφαση των υπολοίπων μελών του ΔΣ. Τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας κατάθεσης των Αξιολογήσεων όμως, σπεύσανε να καταθέσουν τα έντυπά τους. Οι κατεξοχήν υπεύθυνοι υλοποίησης των αποφάσεων του ΔΣ, τρέξανε να πράξουν το ακριβώς αντίθετο.
Στο παρακάτω απόσπασμα δίνω μία περιγραφή της κατάστασης, από την απάντηση μου στην επίθεση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο πρόσωπό μου:

«Σε δύο Τακτικά Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη η συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση . Δεν θα μιλήσω για τη Γενική Συνέλευση , γιατί δεν είχε απαρτία . Ακολούθησαν δύο συναντήσεις με τους αξιολογητές α΄και β΄. Στην πρώτη συνάντηση οι αξιολογητές που παρευρέθηκαν τάχθηκαν εμφανώς κατά της αξιολόγησης .Στην δεύτερη συνάντηση ήταν και η ημέρα που αναφέρει η ΕΝΟΤΗΤΑ " στην οποία αποφασίσθηκε αλλαγή στάσης ".
Οι περισσότερες/οι Προϊστάμενες/οι που ήταν στην συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ δεν έκριναν σκόπιμο να έρθουν στην συνάντηση .
Όμως της συνάντησης αυτής προηγήθηκε η κατάθεση του Έντυπου Αξιολόγησης συμπληρωμένου από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κο Ίντα και τον Γραμματέα του ΔΣ και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κο Κουκιά ( ο οποίος παρεμπίπτοντος οριότανε στην Συνέλευση υπέρ της Απεργίας Αποχής από την Αξιολόγηση ) . Όλο αυτό το χρονικό διάστημα όποιος συνάδελφος ρωτούσε τον Πρόεδρο του ΔΣ και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κο Συρετίδη απαντούσε  " δεν ξέρω δεν ξέρω ότι θέλετε κάντε με ζαλίσατε " . Να υπενθυμίσω πως το Προεδρείο του ΔΣ είναι υπεύθυνο να υλοποιεί τις αποφάσεις του ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων . Το τραγικό όμως της όλης υπόθεσης είναι πως υπήρξαν πολλά τηλέφωνα σε εργαζόμενους οι οποίοι είχαν ρεπό ή άδεια , να έρθουν να καταθέσουν τα έντυπα Αξιολόγησης γιατί θα απολυθούν ή δεν θα πάρουν μετάταξη ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο .
Πολλοί συνάδελφοι με τους οποίους μίλησα μου είπαν πως τους έδωσε η προϊσταμένη το έντυπο Αξιολόγησης με την υπόδειξη  "αυτό πρέπει να συμπληρωθεί ". Θεωρώ όλες αυτές τις κινήσεις Κομματικά μεθοδευμένες.»

Στο αίτημα μου για παραίτηση όλου του Προεδρείου να πω πως φυσικά και δεν παραιτήθηκε κανείς. Πρότεινε ο Κος Ίντας την παραίτηση του από την θέση του Αντιπροέδρου και να πάρει την θέση του Ταμία για να συνεχίσει να λειτουργεί το Προεδρείο. Σε αυτήν την πρόταση έγινε ψηφοφορία στην οποία έλαβε τις 3 θετικές ψήφους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, την αρνητική την δική μου και λευκό από τα μέλη των υπόλοιπων παρατάξεων. Έτσι λοιπόν με την ανοχή των υπολοίπων συνεχίστηκε η θητεία του Προεδρείου.
Βέβαια την επόμενη χρονιά στο ΔΣ για την αξιολόγηση, Η παράταξη της Ενότητας ψήφισε ΥΠΕΡ και η Ανεξάρτητη κίνηση, συντασσόμενη με την κυβερνητική πολιτική, ψήφισε λευκό. Δεν βγάζουμε και εντελώς την Μάσκα.
------------------------------------


  Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ