Καθηκοντολόγιο ΔΕ Νοσηλευτών-Καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους Νοσηλευτές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου δίπλα στην Τραπεζαρία.

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 31/8/2022

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση επέλεξε να προβεί σε ευθεία επίθεση σε μία μερίδα εργαζομένων στα νοσοκομεία, που μαζί με όλους τους υπόλοιπους υγειονομικούς πολλά χρόνια τώρα κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια, υπερβάλλοντας εαυτόν.

Το καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών που νομοθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου με υπουργική απόφαση, δεν ανταποκρίνεται ούτε στα προγράμματα σπουδών των σχολών τους, κυρίως όμως στην καθημερινότητα των νοσοκομείων. Αντί να θεσπίσει η κυβέρνηση καθηκοντολόγιο που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να παρέχει νομική κάλυψη στους συναδέλφους για τις εργασίες που καθημερινά εκτελούν, αυτή τους υποβαθμίζει.

Οι ΔΕ Νοσηλευτές στα νοσοκομεία και με την τεράστια έλλειψη προσωπικού που επικρατεί σε αυτά, καλύπτουν τμήματα μόνοι τους. Εξειδικευμένα τμήματα πολλές φορές που απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις.

Το καθηκοντολόγιο των συναδέλφων αφορά όλη την Νοσηλευτική Υπηρεσία, γιατί σε περίπτωση εφαρμογής του θα δημιουργήσει αναπόφευκτες δυσλειτουργίες.

Οι ΔΕ Νοσηλευτές που χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία ως φθηνό εργατικό δυναμικό για την κάλυψη μέρους των μεγάλων κενών των Νοσοκομείων, λαμβάνουν ως ανταμοιβή την υποβάθμιση τους.



Για να καθορίσουμε την στάση μας απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο καθηκοντολόγιο, καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους Νοσηλευτές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου δίπλα στην Τραπεζαρία.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                 Βλάχος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ