Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή εργασίας - Δεν περισσεύει κανένας μας

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 31/8/2022

Αύριο 1/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που έθεσε σε αναστολή εργασίας τους συναδέλφους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν κατά της covid19.

Ένα χρόνο τώρα, αυτό που αποδεικνύεται είναι πως το μέτρο ήταν καθαρά τιμωρητικό και δεν είχε να κάνει σε τίποτα με την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Σήμερα μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει στα Νοσοκομεία χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο, εκτός από τους συναδέλφους που στην έξαρση της πανδημίας, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας, με ελλείψεις προσωπικού και με εξαντλητικά ωράρια.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι σε αναστολή εργασίας έμειναν χωρίς πόρους επιβίωσης και μακριά από το σύστημα υγείας που τους είχε ανάγκη. Τα μέτρα αποστασιοποίησης χαλάρωσαν, όμως το μένος της κυβερνητικής πολιτικής εναντίον των συναδέλφων δεν κάμφθηκε σε κανένα σημείο.

Τιμωρούν όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι στην παράλογη κυβερνητική πολιτική και μετέτρεψαν το εμβόλιο από δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία, σε μέσο εκβιασμού και τιμωρίας.Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή αυτής της εκβιαστικής, παράλογης και αντί-επιστημονικής πολιτικής, καλούμε την κυβέρνηση

να καταργήσει άμεσα τον νόμο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και

να επιστρέψουν οι συνάδελφοι άμεσα στην εργασία τους

να τους καταβληθεί μέρος των αποδοχών τους που άδικα τους έχουν περικοπεί

Στην μάχη της πανδημίας, που προβλέπεται να έχει μία ακόμη έξαρση, δεν περισσεύει κανένας μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης             Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ