Η χρονική συνέχεια ενός Οργανωμένου Εγκλήματος

Νίκαια 12/06/2019

 Θα παραθέσω γεγονότα αδιαμφισβήτητα, με χρονολογική σειρά, έτσι ώστε όλοι να αντιληφθούμε την στάση των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, κυρίως όμως τι κρύβεται πίσω από την στάση τους.

 Την 14/5 στον Ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Κος Μητσοτάκης παρουσιάζει το σενάριο λειτουργίας Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργούν μάλιστα με τους υπαλλήλους των Νοσοκομείων.
 Την 15/5 από τα μικρόφωνα του ίδιου σταθμού οι Δημοσιογράφοι Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου ( ο τελευταίος σήμερα υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ), ζητούν το γκρέμισμα των μισών Δημόσιων Νοσοκομείων.
 Την 23/5 τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα προκηρύσσουν  τριήμερη απεργία μέχρι και την 25/5, δηλαδή μία ημέρα πριν τις Ευρωεκλογές και της Περιφερειακές εκλογές.
 Την 26/5 έχουμε τις εκλογές με το γνωστό σε όλους μας αποτέλεσμα όσον αφορά τις Ευρωεκλογές αλλά και τις Περιφερειακές όπου στην Αττική ο Κος Πατούλης κέρδισε την πλειοψηφία στηριζόμενος από την ΝΔ
 Την 2/6 γίνεται ο Επαναληπτικός γύρος των Περιφερειακών εκλογών με Νικητή και Περιφερειάρχη τον Κο Πατούλη.

 Την 10/6 τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα κηρύσσουν επ’ αόριστον απεργία και μάλιστα τη συμπαράστασή τους στις νέες κινητοποιήσεις εκφράζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Εδώ να σημειώσουμε πως Πρόεδρος του ΙΣΑ είναι ο Κος Πατούλης, όπως επίσης και Πρόεδρος ΠΙΣ είναι ο Κος Πατούλης.
 Την 11/6 πραγματοποιείται  συνάντηση των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων με το υπ. Υγείας  το οποίο για να εξομαλύνει τις αντιθέσεις προσφέρει επιπλέον 30 εκατομμύρια από τον  ΕΟΠΥΥ στα  ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Κατά τη συνεδρίαση την Τετάρτη 12/6 τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποφάσισαν ότι μετά από όσα άκουσαν σταματούν την κινητοποίηση τους, ωστόσο όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προέρχονται για εξετάσεις θα πρέπει να πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Έτσι, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο από την Πέμπτη και το μέτρο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

  Εδώ σταματάει η χρονολογική παράθεση των γεγονότων και θα εκφράσω μερικές σκέψεις.
 Είναι τυχαίο το γεγονός του χρόνου των κινητοποιήσεων των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων; Το clawback και to rebate εφαρμόζεται από το 2012.
 Είναι τυχαίες οι αναφορές των μελών της Νέας Δημοκρατίας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
 Ποιος δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να καταπατούν την σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ και να αλλάζουν την διαδικασία αυθαίρετα; Έχουν την πλάτη κάποιου που υπόσχεται παραδείσους όταν αναλάβει την διακυβέρνηση;

 Η απόφαση τους σημαίνει πως αυτός που έχει χρήματα να πληρώσει τις εξετάσεις θα εξυπηρετείτε άμεσα ενώ ο φουκαράς που δεν έχει να προπληρώσει θα περιμένει, με ότι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην υγεία του.

 Σε όλη αυτήν την δυσάρεστη και επικίνδυνη για την Υγεία των ασθενών κατάσταση, ψάχνω να βρω τις ανακοινώσεις της λαλίστατης κατά τα άλλα Ομοσπονδίας μας( ΠΟΕΔΗΝ ). Μάταια, γιατί άραγε, μάλλον δεν έχουν επαρκή στοιχεία για την "ανάλγητη" ηγεσία του Υπουργείο Υγείας 

 Επειδή στην πολιτική και στις επιχειρήσεις ο παράγοντας τύχη αφορά πολύ μικρό ποσοστό των κινήσεων των Πολιτικών και των Επιχειρηματιών, θεωρώ πως εδώ πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση των ιδιωτικών συμφερόντων στην δημόσια υγεία.
 Να μπούμε λίγο στην λογική του τι πρόκειται να συμβεί στο σενάριο που αναφέρει ο Κος Μητσοτάκης, της εισόδου των ιδιωτών στα Νοσοκομεία. Πόσο ανεξέλεγκτη θα μπορούσε να γίνει η κατάσταση, χωρίς μάλιστα την άμυνα ανταγωνιστικότητας που προσφέρουν οι δημόσιες δομές υγείας, με όλη τους την ανεπάρκεια και την εξάρτηση τους από τους ιδιώτες.

 Εγώ λοιπόν αυτό που έχω να προτείνω είναι η ενίσχυση της δημόσιας δομής υγείας με ενίσχυση προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε η εξάρτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τους ιδιώτες να μειωθεί στο ελάχιστο ή και να εκμηδενιστεί.

Τσολάκης Ιωάννης
Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νίκαιας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ