Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου- Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα- Όλοι στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 16/2/2022

 Νίκαια 12/2/2022


Στην τελευταία τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στην Βουλή προβλέπεται η ανανέωση των συμβάσεων Επικουρικού προσωπικού μέχρι το τέλος tου χρόνου από τα νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας σε αυτήν την τροπολογία «ξέχασε» τους χιλιάδες εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εργάζονται στα νοσοκομεία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οi συμβάσεις τους λήγουν την 31/3/2022. «Ξέχασε» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που με μειωμένο προσωπικό και τα χρόνια της πανδημίας δίνουν την δική τους μάχη στα νοσοκομεία.



Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Κυβέρνησης να μην μονιμοποιήσει τους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, παρόλο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας του υγειονομικού προσωπικού που τόσα χρόνια έχει σηκώσει το βάρος της πανδημίας στις πλάτες του. Παρόλο που στο Νοσοκομείο μας υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που αποδεικνύει ως πιο συμφέρουσα την λύση της άμεσης σχέσης εργασίας με το νοσοκομείο, η διοίκηση, η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας κάνει άλλα σχέδια.

Δηλώνουμε την πάγια θέση μας πως και στην καθαριότητα όπως και στις άλλες ειδικότητες οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η μονιμοποίηση τους είναι και παραμένει μονόδρομος. Δηλώνουμε επίσης την πρόθεσή μας πως σε κάθε άλλη επιλογή από την παραμονή των εργαζομένων στην δουλεία τους και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, θα μας βρούνε μπροστά τους με κινητοποιήσεις και κάθε άλλο μέσο που έχουμε στην διάθεση μας για να διασφαλίσουμε την εργασία των συναδέλφων.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και όχι μόνο στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 16/2/2022 και ώρα 12:30, για να σταματήσουμε την επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ