Η αριστεία υποβάθμισης του ΕΣΥ συνεχίζεται με κάθε τρόπο- Αυτόνομη λειτουργεία του Δυτικής Αττικής και στελέχωση των Νοσοκομείων ΤΩΡΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 26/3/2022


 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έρχεται και πάλι στην ημερήσια διάταξη του υπουργείου υγείας το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής.

Για μια ακόμη φορά η αποσπασματική οπτική του υπουργείου, καθώς και η περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του, αποτελεί την κεντρική στρατηγική του. 

Η πανδημία αλλά και η συνεχής πίεση του συστήματος υγείας έχει αναδείξει,  με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, την ανάγκη νέων δομών καθώς και την επιπλέον στελέχωση των υπαρχόντων.

Αντί για αυτό η επιλογή του υπουργείου και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης είναι η αλλαγή διασύνδεσης του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες δομές, από αυτά που επιχειρεί να λύσει, αν έχει πρόθεση να λύσει.

Η πρόταση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ για διασύνδεση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με το νοσοκομείο Αττικό με παράλληλη μεταφορά των οργανικών θέσεων του πρώτου, επιτείνει την υπό-στελέχωση του νοσοκομείου Νίκαιας και ουσιαστικά το υποβαθμίζει. Δεν μας πείθει η μεταγενέστερη διαβεβαίωση του ίδιου πως θα διατηρηθούν οι θέσεις των υπηρετούντων στο νοσοκομείο Νίκαιας που η οργανική τους θέση είναι στο Δυτικής Αττικής.

Δεν μπορούν να ισχύουν και οι δύο προτάσεις και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο. Κάποιος μας κοροϊδεύει και το κάνει συστηματικά και στοχευμένα. 

Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο για εμάς πως το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής πρέπει να στελεχωθεί να εξοπλιστεί και να λειτουργήσει ως αυτόνομος οργανισμός, ενταγμένος στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όλες οι άλλες προτεινόμενες και σχεδιαζόμενες λύσεις, πέρα από ουτοπικές είναι και προβληματικές όχι μόνο για το ίδιο το νοσοκομείο και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, που είτε είναι διασυνδεδεμένα είτε επιχειρείται να διασυνδεθούν, αλλά και συνολικά για το σύστημα υγείας.

 

Κατόπιν των παραπάνω ζητάμε

• Η μόνη αλλαγή που θα γίνει στο νομικό καθεστώς του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής να είναι αυτή της αυτονόμησης του και ένταξης του ως αυτόνομου οργανισμού στο σύστημα υγείας

• Να στελεχωθεί και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής αλλά και το νοσοκομείο Νίκαιας ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα λειτουργικά κενά που υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία

• Να μην χαθεί καμία θέση υπηρετούντος στο νοσοκομείο Νίκαιας που ήδη είναι υπό-στελεχωμένο

• Άμεση συνάντηση με τον υπουργό υγείας ώστε να του μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα των δύο νοσοκομείων αλλά και να μας διευκρινίσει τις προθέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης.

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ