Θα είμαστε όλοι εκεί, Να ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ το Σύνταγμα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 23/2/2023



 Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται δυο χρόνια από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς άδεια. Δύο χρόνια τώρα δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα των υγειονομικών από την κυβέρνηση. Μας άφησαν αβοήθητους να προσπαθούμε να αποκρούσουμε το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. 



Έτσι φτάσαμε δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στο νοσοκομείο μας τμήματα και κλινικές να λειτουργούν επισφαλώς λόγω έλλειψης προσωπικού. Να υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα και βασικά υλικά. Να υπάρχει διασπορά του ιού, τα κρούσματα στο προσωπικό να πολλαπλασιάζονται και εργαζόμενοι να πιέζονται να επιστρέψουν ακόμα και με συμπτώματα στις 5 μέρες για δουλειά «για να βγουν τα προγράμματα»! 

Δεν πάει άλλο! Το λέμε κάθε μέρα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, στα εργαστήρια, στα γραφεία! 

Στις 26 Φλεβάρη να το φωνάξουμε δυνατά και στο δρόμο! Μαζικά στη συγκέντρωση των σωματείων στις 12.00 στο Σύνταγμα. 

Διεκδικούμε: 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. 
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.  Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. 
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας
                  Τσολάκης Ιωάννης                     Βλάχος Γεώργιος                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ