Δευτέρα 28/2/2022 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου- Γιατί θέλουν να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών;

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 26/2/2022

Συνεχίζουμε δυναμικά και με μαζική συμμετοχή τις ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Νίκαιας και αυτήν την εβδομάδα. Η πρώτη την Δευτέρα 28/2/2022 και από ώρα 13:00 με 15:00 και οι επόμενες την Τετάρτη και την Παρασκευή σε ώρες που θα καθοριστούν την Δευτέρα.



Οι εξελίξεις την εβδομάδα που μας πέρασε παρόλη την αντίδραση των εργαζομένων, δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Είχαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία και μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαγωνισμοί θα προχωράνε τα νοσοκομεία σε τρίμηνες ανανεώσεις των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου παρόλο που δεσμεύθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, παρουσία πενήντα και πλέον εργαζομένων και του Συλλόγου Εργαζομένων, πως θα στείλει έγγραφο στο υπουργείο υγείας, επικαλούμενος και την προηγούμενη οικονομοτεχνική μελέτη που υπάρχει για την καθαριότητα του νοσοκομείου, σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε επικαλέστηκε διάφορες προφάσεις για να μην το πράξει. Όχι μόνο αυτό, αρνήθηκε πως δεσμεύθηκε να στείλει το έγγραφο. Επίσης για να δείξει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη, επικαλέστηκε πως και η δική του σύμβαση είναι ορισμένου χρόνου και έχει όριο λήξεως. Δεν ζήτησε την συμπαράσταση του συλλόγου, η αλήθεια είναι αυτή. Ας κρίνει ο καθένας μας το επιχείρημα.

Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Η οικονομοτεχνική μελέτη που έγινε το 2019 για την καθαριότητα του Νοσοκομείου δείχνει όφελος για το Νοσοκομείο

8.051,47 € από τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε σχέση με τους εργολάβους. Τα ποσά σήμερα σαφώς και θα είναι διαφορετικά, όμως όπως και να υπολογιστούν είναι ξεκάθαρο πως η είσοδος μεσάζοντα στις υπηρεσίες του νοσοκομείου έχει μεγαλύτερο κόστος.

Ποιος είναι ο λόγος που το Υπουργείο και η κυβέρνηση προκρίνουν βλάβη του νοσοκομείου; Το ερώτημα θα απαντηθεί σε άλλο χρόνο. Προς το παρόν ας δούμε τι λέει η μελέτη.

 

«Το κόστος των συνεργείων και για τα δύο νοσοκομεία ανά μήνα ανέρχονταν 179.632,60 € συμπ/νου Φ.Π.Α. / μήνα

Το μηνιαίο κόστος της μισθοδοσίας των εργαζομένων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ανέρχεται σε 156.581,13 €

Τα μηνιαία αναλώσιμα υπολογίζονται στο ποσό των 15.000,00

Οπότε Μισθοδοσία ΣΟΧ + Αναλώσιμα = 156.581,13+15.000=171.581,13

Συνεργείο

ΣΟΧ + Αναλώσιμα

Όφελος για το Νοσοκομείο ανά μήνα

179.632,60            -

171.581,13

= 8.051,47

 

Περιμένουμε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα από το υπουργείο και την κυβέρνηση, στο οποίο θα στείλουμε την οικονομοτεχνική μελέτη του 2019 η οποία αναλύει το συμφέρον του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με την σχέση εργασίας που έχει, στην ανοιχτή γενική συνέλευση της Δευτέρας. Διώχνουν από την δουλεία συναδέλφους και οφείλουμε να τους στηρίξουμε, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και πρέπει να το αποτρέψουμε.

Τέλος όσο και να νομίζουμε πως δεν μας αφορά η απόλυση των συναδέλφων, να θυμίσουμε πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού μας κινδυνεύει και το δικό μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                Βλάχος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ