Για μια ακόμη φορά η διοίκηση και οι εκλεκτοί της ΕΝΕ κόντρα στον αγώνα των υγειονομικών

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 27/2/2022


Την ώρα που όλο το υγειονομικό κίνημα είναι στους δρόμους και διαμαρτύρεται για την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία, για τις τρομερές ελλείψεις προσωπικού, για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, για την απόλυση εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας, για την είσοδο των εργολάβων στα νοσοκομεία, για την αναστολή εργασίας χιλιάδων υγειονομικών και την φτωχοποίηση τους, το επιμελητήριο των νοσηλευτών, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τον υπουργό υγείας.

Θα περιμέναμε από ένα επιμελητήριο που θα εξέφραζε το σύνολο των νοσηλευτών να κάτσει σε ένα τραπέζι με τον υπουργό υγείας. Σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων όμως και διεκδικήσεων. Όχι σε ένα τραπέζι αβροτήτων και ευμάρειας.

Με έναν υπουργό υγείας που εκφράζει καθαρά και χωρίς περιστροφές την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την δημόσια υγεία, με έναν υπουργό που εκφράζει ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας, με έναν υπουργό που έχει αποδεχτεί την μείωση του προϋπολογισμού για την δημόσια υγεία.


Όταν η διοίκηση του επιμελητηρίου των νοσηλευτών κάνει αυτές τις επιλογές, το μόνο που μπορεί κάποιος να υποθέσει είναι πως οι όποιες επαφές υπάρχουν με το υπουργείο υγείας, αποσκοπούν σε προσωπικά, ατομικά οφέλη και όχι στην έκφραση της μεγαλύτερης υγειονομικής κοινότητας των νοσοκομείων. Με τη στάση τους αυτή στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Πράγμα που δεν μας εντυπωσιάζει βέβαια γιατί έχουν πολλές φορές στο παρελθόν γίνει εκφραστές της στα νοσοκομεία και έχουν βάλει πλάτη για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Κατώτεροι των περιστάσεων θα έλεγε κάποιος, ή και κατώτεροι του ρόλου τους κάποιος άλλος.

Η νοσηλευτική και υγειονομική κοινότητα μπορεί να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα, από την αβρότητα της ΕΝΕ, με την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Στους νοσηλευτές απομένει να τους κατατάξουν στην θέση που τους αναλογεί.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης               Βλάχος ΓεώργιοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ