Για ανταμοιβή, περικοπές στους ήρωες

 Νίκαια 14/2/2022

Η διυπουργική επιτροπή για το επίδομα Ανθυγιεινής εργασίας επέλεξε να ανταμείψει τους υγειονομικούς, για την προσφορά τους στην πανδημία, σε κάποιες ειδικότητες με περικοπή του επιδόματος και σε κάποιες άλλες με μείωση.

Οι χειρότερα αμειβόμενοι επαγγελματίες, οι επαγγελματίες υγείας, καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με μείωση των αποδοχών μας. Σε μία περίοδο που η πανδημία καλπάζει και η ακρίβεια μειώνει την ήδη πενιχρή αγοραστική αξία των εισοδημάτων μας, η κυβέρνηση επέλεξε να τιμωρήσει τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

Μας έχει έτοιμη την ανταμοιβή μας για την πλάτη που βάλαμε, με ανάκληση αδειών στα δύο τρίτα 2/3 της χρονικής διάρκειας της πανδημίας, με υπερεργασία λόγω ελλείψεων προσωπικού με ελλειπή μέσα προστασίας. Όσοι περιμένουν τα επόμενα χειροκροτήματα, να γνωρίζουν καλά πως αυτά μετατρέπονται σε περικοπές. Πάγια θέση μας η χορήγηση του επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων στις δομές υγείας και η αύξηση του.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, 18 του Φλεβάρη του 2022, από τις 7:00πμ έως τις 11:00πμ και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, ώρα 9:00πμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Διεκδικούμε:

 1. Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής,

 2. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,

 3. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,

4. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),

5. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                     Βλάχος Γεώργιος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ