Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/7/2021 και ώρα 7μμ στο Υπουργείο Υγείας

 

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό και σε μία ακόμη απόπειρα διαίρεσης της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/7/2021 και ώρα 7μμ στο υπουργείο υγείας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων και διεκδικώντας

  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Μετά από την προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και των εργαζομένων σε αυτό, που συστηματικά επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μετακυλήσει τις κυβερνητικές ευθύνες σε όσους η κυβέρνηση αλλά και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Οι κυβερνητικές παλινωδίες είναι βασική αιτία που καθυστέρησαν οι εμβολιασμοί, όχι όμως η μόνη. Με αυταρχισμό και ρατσιστικούς διαχωρισμούς προσπαθεί να καλύψει τα δικά της κενά.

Είναι αυτονόητο στην υγειονομική κοινότητα πως ο εμβολιασμός είναι ένα οχυρό απέναντι στην εξάπλωση του ιού. Αυτονόητο όμως είναι και παραμένει για όλους μας πως η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλο το φάσμα έκτασής του είναι ένα οχυρό στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός την ώρα που προβάλει ως εξυγίανση του συστήματος υγείας την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία και την συγχώνευση νοσοκομείων, την ίδια ώρα απειλεί τους υγειονομικούς με απόλυση εάν δεν κάνουν το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση με την αυταρχική πολιτική της στρώνει το έδαφος για απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν φτάνει που δεν πήρε κανένα μέτρο, τώρα αξιοποιεί και τον κοινωνικό αυτοματισμό για να διαχωρίσει τους εργαζόμενους και να περάσει μέτρα που επιδιώκει καιρό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τους οικείους τους αλλά και τους ασθενείς με τον εμβολιασμό τους. Καλούμε όμως και την κυβέρνηση να αποσύρει τα εκβιαστικά διλλήματα που βάζει στην υγειονομική κοινότητα, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας και τις απειλές στην κοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι αντίθετο με το επιδιωκόμενο όταν ευθέως απειλούν τους εργαζόμενους με απόλυση.

Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για διάλυση της δημόσιας υγείας, για εκβιασμούς των εργαζομένων, για διαχωρισμό της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                    Βλάχος Γεώργιος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ