Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την καταπάτηση των Συνταγματικών ελευθεριών

 Νίκαια 21/7/2021


Ενώ αναμένεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βιώνουν καθημερινά την έλλειψη προσωπικού, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης και σε αυτό το κύμα πανδημίας, όπως και στα προηγούμενα να αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που φανερώνει την κατάργηση του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών, προχωράει στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επιλεκτικά στους υγειονομικούς. Απειλώντας με απολύσεις και διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μετακινεί για μια ακόμη φορά την ευθύνη της εξάπλωσης της πανδημίας από τον ελλιπή κυβερνητικό σχεδιασμό στους υγειονομικούς και στην κοινωνία. 

Όλοι θυμόμαστε την συνέντευξη του υπουργού υγείας που ανέφερε πως δεν υπάρχουν άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές και δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει κάτι για αυτό. Ξαφνικά θα απολύσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και θα τους αντικαταστήσει με εμβολιασμένους και μάλιστα, όπως κυβερνητικά στελέχη διατυμπανίζουν, με ταχύτατες διαδικασίες.  Στην τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπονται τρίμηνες συμβάσεις. Ποιος λογικός άνθρωπος περιμένει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους για τρεις μήνες, όταν δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ετήσιες και διετής συμβάσεις; Επιλέξτε κύριοι ή έχετε πληθώρα υγειονομικού δυναμικού για να επιλέξετε ή δεν υπάρχουν άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές και τα δύο ταυτόχρονα δεν μπορεί να συμβαίνουν.

Η κυβερνητική ανεπάρκεια στην στελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και στα νοσοκομεία επιχειρείται να καλυφθεί με μετατόπιση ευθυνών, ως συνήθως, αλλά και με κατάργηση συνταγματικών ατομικών ελευθεριών των πολιτών. Το κλίμα διχασμού και κοινωνικού αυτοματισμού που επέλεξε η κυβέρνηση να καλλιεργήσει, σίγουρα δεν οδηγεί στην προώθηση εμβολιαστικής συνείδησης, αλλά δίνει τροφή στα σενάρια συνωμοσιολογίας. 

Καταγγέλλουμε την κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, με την θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την καλούμε να προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας που είναι η μόνη που μπορεί να καλλιεργήσει εμβολιαστική συνείδηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να αφήσει την πολιτική εντυπωσιασμού και αυταρχισμού. 

Λέμε ΝΑΙ στον εντατικό εμβολιασμό και ενημέρωση όλης της κοινωνίας

Λέμε ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στον διαχωρισμό της κοινωνίας ανάλογα με τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ