Από την σημερινή παράσταση στην ΥΠΕ των σωματείων Αττικού και Νίκαιας για την μετακίνηση των επισκεπτών υγείας

 14/12/2020

Στην σημερινή παράσταση αντιπροσωπείας των μελών του ΔΣ Αττικού και Νίκαιας για το θέμα της μετακίνησης των επισκεπτών υγείας, είδαμε τον Αν. Διοικητή κο Αλεβίζο λόγω φορτωμένου προγράμματος του κου Ροϊλού.

Μας ανέλυσε το σχέδιο σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά και την στελέχωση των ιατρείων. Επί της ουσίας πέρασε στα ψιλά η υπόμνηση μας πως οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν κάλυπταν σοβαρές και δυσαναπλήρωτες ανάγκες στους χώρους όπου εργάζονται. Μας είπε πως αναμένεται έγκριση από το υπουργείο προσλήψεων επικουρικό προσωπικού με την ειδικότητα των επισκεπτών υγείας ή νοσηλευτών, οι οποίοι θα αντληθούν από τον πίνακα επικουρικού προσωπικού του 2018 και 2019, εφόσον υπάρχουν. Με την πρόσληψη τους οι επισκέπτες υγείας που μετακινήθηκαν στο Δυτικής Αττικής θα επιστρέψουν κυκλικά στα πόστα τους. Σε ερώτηση μας αν έλεγξαν αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επικουρικού προσωπικού των παραπάνω ειδικοτήτων, δεν έδωσε καμία απάντηση ή μάλλον η απάντηση που έδωσε είναι πως όταν εγκριθεί η πρόσληψη από το υπουργείο θα το δούνε.

 Σε επισήμανση μας πως όταν οι προσλήψεις είναι για ένα έτος δύσκολα θα εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον, συμφώνησε απόλυτα.

Για τις μετακινήσεις νοσηλευτών από το Δυτικής Αττικής που ρωτήθηκε δήλωσε αναρμόδιος να μας απαντήσει.

Για το θέμα της χρήσης του νοσοκομείου ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, πέρα από προσωπικές απόψεις και σενάρια επί χάρτου κανένας επίσημος προγραμματισμός.

Τέθηκε από τον Πρόεδρο του Αττικού το θέμα δημιουργίας τμήματος οικογενειακού προγραμματισμού και ο κος Αλεβίζος το σημείωσε για να το δει.

Παρόλο που του τέθηκε έντονα η χρησιμότητα των συναδέλφων που μετακινήθηκαν και το κενό που μένει στα νοσοκομεία, ο παραλογισμός ήρθε όταν μας είπε πως μετά τις προσομοιώσεις που θα γίνουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κοιτάξει να ξεκουράσει τους συναδέλφους με κάποια άδεια για την δύσκολη συνέχεια που έρχεται για αυτούς με την έναρξη των εμβολιασμών. Δηλαδή όχι μόνο θα λείψουν οι συνάδελφοι από τα τμήματα τους αλλά δε φαίνεται ότι υπάρχει και σχέδιο άμεσης αξιοποίησης τους

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πως σχέδιο είναι το μη σχέδιο και το βλέποντας και κάνοντας σε όλα τα επίπεδα.

Τα Σωματεία Αττικού και Νίκαιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ