Προκήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού



Νίκαια 10/12/2020

Την Τρίτη 15/12 προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ με 3μμ και καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Είναι το λιγότερο τραγικό, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στην μεγαλύτερή της έξαρση, ο κατατιθέμενος προϋπολογισμός να μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ήδη μειωμένες δαπάνες για την υγεία,  θα έπρεπε να αυξηθούν καθώς η υπό-στελέχωση   των δημόσιων Νοσοκομείων έχει χτυπήσει κόκκινο και ο μειωμένος και ακατάλληλος εξοπλισμός των υγειονομικών επιφέρει ήδη τα αποτελέσματά του στην υγεία των εργαζομένων.

Η αύξηση των δαπανών για την δημόσια υγεία είναι ένα από τα πάγια αιτήματά μας και πριν από την πανδημία. Είναι εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και για μέτρα ασφαλείας και μειώνει τις αντίστοιχες δαπάνες για την υγεία. Οι εξαγγελθείσες προσλήψεις που με φανφάρες διαφημίζει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, θα γίνουν προφανώς με αόρατα χρήματα, όπως αόρατο είναι και το προσωπικό που μέχρι τώρα διατυμπανίζει πως έχει προσλάβει.

Θα μας βρει μπροστά της στην απόπειρα κατάλυσης της δημόσιας Υγείας και στην δημιουργία ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ