Καταγγελία " Ο Αυταρχισμός δεν θα περάσει "

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 7/12/2020

 

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική τρομοκρατία, που εκδηλώθηκε με νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. 

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, παρεμποδίσθηκε κάθε συμβολική κίνηση τιμής από αντιπροσωπείες μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών και συνδικάτων που, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούσαν να φτάσουν στον χώρο της δολοφονίας του μαθητή για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές δεκάδων εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων, ανάμεσα τους και συναδέλφων υγειονομικών, που στοιβάχθηκαν σε χώρους χωρίς αερισμό, χωρίς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η κυβέρνηση.

Ο χθεσινός κυβερνητικός αυταρχισμός αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων γεγονότων στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης        Βλάχος Γεώργιος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ