Καταγγελία της αστυνομικής καταστολής στην ΑΣΟΕΕ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νίκαια 14/11/2019

  Καταγγέλλουμε την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την κυβέρνηση και την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

  Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα « Νόμος και Τάξη» που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση εναντίον των λαϊκών αγώνων.

  Προσπαθούν να υλοποιήσουν την απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων να «βάλουν στον γύψο» τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, ζωή, μισθούς.

  Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση, μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντι-εκπαιδευτικά  μέτρα της Κυβέρνησης.

  Η καταστολή και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης πατάνε στον δρόμο που έστρωσαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έστειλαν τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών, χτύπησαν το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησαν ως «παραβατικές» τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητών.
  Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή, η καλύτερη απάντηση είναι η συσπείρωση στα Σωματεία και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την αντι-ιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ