Για πολλοστή φορά το προσωπικό Φύλαξης (ΣΟΧ, Επικουρικοί) του Νοσοκομείου Νίκαιας απέδειξε την μέγιστη συνεισφορά του στην λειτουργία του Νοσοκομείου

 

Νίκαια 4/6/2024

Για πολλοστή φορά, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του, το προσωπικό Φύλαξης του Νοσοκομείου Νίκαιας απέδειξε την μέγιστη συνεισφορά του στην λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και την αποτελεσματική του παρέμβαση για την ασφάλεια των ασθενών και όλων των παρευρισκόμενων στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά την χθεσινή εφημερία, όπου η εργολαβική εταιρεία απουσίαζε λόγω καθυστέρησης στην ανανέωση, της προκλητικά αισχροκερδούς, σύμβασης της με το Νοσοκομείο, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Νοσοκομείο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ, Επικουρικοί), κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Με περιορισμένο προσωπικό (έχουν ζητηθεί εδώ και ένα εξάμηνο επιπλέον 15 επικουρικοί από το Υπουργείο Υγείας) και βάζοντας «πλάτη» για μία ακόμη φορά, ανταποκρίθηκαν - στις 13:30 - άμεσα σε κλήση από την διαλογή των ΤΕΠ, για συνοδεία ασθενή προς Ψυχιατρική εκτίμηση. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς, ο ασθενής εκδήλωσε λεκτική επιθετική συμπεριφορά προς τον έναν από τους δύο συναδέλφους του προσωπικού φύλαξης της συνοδείας του.

Στην συνοδεία προστέθηκαν και άλλοι συνάδελφοι από το προσωπικό φύλαξης, από το λιγοστό που υπηρετούσε κατά την διάρκεια της εφημερίας. Στην αερογέφυρα του Νοσοκομείου, κατά την διαδρομή, ο ασθενής έκανε απόπειρα να πηδήξει από το παράθυρο.

Η άμεση και καίρια αντίδραση και αποτελεσματικότητα των συναδέλφων της φύλαξης απέτρεψε το δυσάρεστο, για την υγεία του ασθενή, συμβάν. Αφού ο ασθενής μεταφέρθηκε στο γραφείο ασφαλείας του Νοσοκομείου, παραδόθηκε σε ομάδα ΔΙΑΣ που προσήλθε στον χώρο του Νοσοκομείου, για μεταφορά του στο Α.Τ Νίκαιας.

Οι συνάδελφοι στην φύλαξη του Νοσοκομείου αποτελούν προστιθέμενη αξία για την λειτουργία του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρέμβαση τους αποδείχθηκε εξόχως σημαντική για την ασφάλεια της ζωής και της υγείας ασθενών, συνοδών και προσωπικού.

Αυτό το ίδιο προσωπικό, η διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν το επιβραβεύει αλλά έχει αποφασίσει να το απολύσει μετά την οριστικοποίηση της σύμβασης του Νοσοκομείου με τον εργολάβο.

Είναι η ανταμοιβή που του επιφυλάσσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις πολύτιμές και αποτελεσματικές υπηρεσίες του. Παρόλο που το κόστος των υπηρεσιών φύλαξης με την επιλογή του εργολάβου ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος πρόσληψης επικουρικού ή μόνιμου προσωπικού, η επιλογή της Διοίκησης είναι ο εργολάβος.

Θα περίμενα έστω και τώρα μια, έστω και τυπική, επιβράβευση των προσπαθειών των ανθρώπων που βάζουν καθημερινά «πλάτη» στις ανάγκες του Νοσοκομείου, με θυσία της προσωπικής και οικογενειακής ζωής αλλά και της προσωπικής τους ασφάλειας, αλλά γνωρίζω πως τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι αυτά που καθορίζουν τόσο τις συμπεριφορές όσο και τις αποφάσεις της Διοίκησης και όχι προς όφελος του Νοσοκομείου.

Τσολάκης Ιωάννης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ