Στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (7-3) στις 17/4

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 11/4/2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας προκηρύσσει στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (7-3) στις 17/4 ημέρα γενικής απεργίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει για την ίδια μέρα και η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ. 

Ως υγειονομικοί οφείλουμε να δυναμώσουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους. Δεν δεχόμαστε τα αποδεκατισμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και ταυτόχρονα την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, όπως η θέσπιση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων με τιμοκατάλογο, για τους πελάτες – ασθενείς.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη προσπερνώντας τις ηγεσίες  της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΓΣΕΕ. Όπως η απεργία στις 28 Φλεβάρη που ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει, καθώς δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες μέσα στα σπίτια μας, τη στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει στις ανατιμήσεις των λογαριασμών στα Super Market, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Μία απεργία σταθμός που συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε

Απαιτούμε:

·       Αυξήσεις στους μισθούς μας. 13ο και 14ο μισθό.

·       Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

·       Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

·       Όχι στα απογευματινά Χειρουργεία  

 

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ