Το καθήκον δεν διαχωρίζει τις σχέσεις εργασίας, το Υπουργείο γιατί το κάνει;

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Νίκαια 20/4/2021

Για μία ακόμη φορά και στην διάρκεια της πανδημίας το Προσωπικό Ασφαλείας του Νοσοκομείου μας, απέδειξε όχι μόνο την ικανότητα του αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης του. Στην πλειοψηφία του με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με πολύ λίγους μόνιμους υπαλλήλους στην σύνθεσή του, προχώρησε στην σύλληψη τριών αλλοδαπών γυναικών διότι κατάρτιζαν, διένειμαν & χρησιμοποιούσαν πλαστές βεβαιώσεις COVID-19 με αποτέλεσμα Αρνητικό.


Το προσωπικό ασφαλείας μετά από συνεχόμενες ενεργείς ελέγχους εντόπισε πλαστά έγραφα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Νίκαιας. Χθες 18/04/2021 συνέλαβαν τρεις (3) γυναίκες υπηκόους Γεωργίας, κατηγορούμενες για «Πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης ασθενειών κατ’ εξακολούθηση». Ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, είχαν περιέλθει στην Υπηρεσία τους πληροφορίες ότι μία γυναίκα (η μία εκ των τριών κατηγορούμενων), κατάρτιζε και διένειμε πλαστές βεβαιώσεις αποτελεσμάτων COVID-19 σε μοριακό τεστ ή σε rapid τεστ με αποτέλεσμα Αρνητικό. Επιπρόσθετα παραδέχθηκε ότι είχε πωλήσει, έναντι αμοιβής δέκα (10) ευρώ, πλαστές βεβαιώσεις σε τουλάχιστον πενήντα (50) άτομα. Δυο βεβαιώσεις εξ’ αυτών χρησιμοποίησαν οι άλλες δυο κατηγορούμενες, προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν και να εργαστούν ως συνοδοί ασθενών που νοσηλεύονται στο Γ.Κ.Ν.Νίκαιας. Οι τρεις κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημ/κων .

Μετά από μία ακόμη επιτυχία είναι εμφανές πως οι συμβασιούχοι στα νοσοκομεία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την λειτουργία του Νοσοκομείου.
Είναι απαραίτητο το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ