Δελτίο Τύπου: Αυτή είναι η "θωράκιση"; Άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ

 Νίκαια 8/3/2021

Διαφήμισαν την θωράκιση του συστήματος υγείας ενόψει της πανδημίας.

Πως εννοούν όμως την θωράκιση του συστήματος υγείας; Με μειωμένες δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021; Με μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Με μετακινήσεις του υπηρετούντος προσωπικού; Με προσλήψεις συμβασιούχων που ο αριθμός τους δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης; Με μηδενικές κτιριακές προσθήκες στις ήδη εξαθλιωμένες δημόσιες δομές υγείας; Αφήνοντας αλώβητο και δίνοντας επιδοτήσεις τον ιδιωτικό τομέα υγείας; Αποφασίζοντας να γίνει ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία με το ήδη ανεπαρκές προσωπικό και τις ήδη ανεπαρκείς δομές;

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Νίκαιας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πλέον. Σε κάθε εφημερία, χωρίς καμία απόφαση οργάνου, προστίθενται χώροι νοσηλείας covid, μετατρέποντας τις υπάρχουσες Κλινικές. Κλινική κλινική, δωμάτιο δωμάτιο, χωρίς να τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και με το ήδη υπάρχον, εξαντλημένο και ολιγάριθμο προσωπικό, γίνονται μετατροπές που θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Όλα αυτά θέτοντας σε κίνδυνο τόσο στην ασφάλεια των ασθενών αλλά και των εργαζομένων.

Παρόμοια κατάσταση και στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγ. Βαρβάρα) που το 2013 υποβαθμίσανε και διασκορπίσανε το υπηρετούν προσωπικό του. Το θυμήθηκαν την ώρα της πανδημίας, χωρίς όμως επαρκή στελέχωση αλλά και ουσιαστική κτιριακή επέκταση, το θέσανε στην μάχη της πανδημίας. Υπό-στελεχωμένο και με ελάχιστες προσθήκες επικουρικού προσωπικού, λειτουργούν δύο κλινικές covid και εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως τα κτίρια έτσι και το προσωπικό έχουν περιορισμένες αντοχές και όρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Η υπόλοιπη νοσηρότητα δεν έχει εξαφανιστεί ξαφνικά. Αν είναι δυνατόν να πιστεύουν στην κυβέρνηση πως έχουν εξαλειφθεί οι υπόλοιπες ασθένειες. Οι ασθενείς όμως με τα υπόλοιπα νοσήματα δεν έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, αφού αυτά παρέχουν σχεδόν κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες αντιμετώπισης μιας νόσου.

Μιλάμε για ένα πλήρως αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Η έξαρση της πανδημίας είναι στην αρχή, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, η αγανάκτηση και η εξάντληση όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Καλούμε το υπουργείο υγείας να προχωρήσει σε

·       Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για ασθενείς με covid

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με ταχύτατες διαδικασίες και κατά παρέκκλιση κάθε χρονοβόρας γραφειοκρατίας.

·       Αποκλειστική διενέργεια εμβολιασμών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η αγανάκτηση μας ξεχειλίζει. Άμεσα μέτρα τώρα.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης             Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ