Σε αυτήν την μάχη ταυτιζόμαστε με τον Κώστα και κάθε διωκόμενο συνάδελφο από την κυβερνητική ασυδοσία και τον αυταρχισμό με τον οποίο ασκείται η κυβερνητική πολιτική.

 Νίκαια 12/3/2021


Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που απευθύνει το Σωματείο του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας  την Πέμπτη 18/11/2021 και ώρα 11-3 που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:30 αντιδρώντας και καταγγέλλοντας την παράνομη και πρωτοφανή Συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Κώστα Καταραχιά.

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας αλλά και ο Πρωθυπουργός επαίρονται, ψευδώς, πως έχουν εξαλείψει την ανεργία στον ιατρονοσηλευτικό κλάδο και δεν έχουν την δυνατότητα να γεννήσουν γιατρούς και νοσηλευτές, προχωράνε σε μία πρωτοφανή ενέργεια αυταρχισμού, εκδίκησης και ουσιαστικής απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου.

Ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Υγειονομική Περιφέρεια έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των υπόλοιπων συμβασιούχων, κρίνουν πως ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γιατρός Ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, δεν είναι απαραίτητος για το Νοσοκομείο.

Η δίωξη ξεκίνησε με την μετακίνηση του στην ΜΕΘ covid του Σωτηρία ( Ακτινολόγος σε τμήμα ΜΕΘ, αν είναι δυνατόν) και συνεχίστηκε με την επιλεκτική απόφαση μειωμένου χρόνου ανανέωσης της σύμβασης του.

Η σύμβαση του Κώστα ανανεώθηκε μέχρι τέλος Μαρτίου και από την επόμενη ημέρα δεν θα εργάζεται στον Άγιο Σάββα. Η δράση του Προέδρου του Σωματείου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την καταγγελία των διώξεων των υγειονομικών του Νοσοκομείου εναντίον των οποίων διατάχτηκε ΕΔΕ, γιατί υποτίθεται θεωρούνταν υπεύθυνοι για την διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, τον έβαλε στο μάτι του κυκλώνα από την διοίκηση και την υγειονομική περιφέρεια αλλά και το υπουργείο υγείας.

Η δίωξη του προέδρου του Σωματείου, ερμηνεύεται ξεκάθαρα ως απόπειρα φίμωσης της φωνής των εργαζομένων. Όχι μόνο του Νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται αλλά γενικότερα της ασυμβίβαστης φωνής που ακούγεται και πολλαπλασιάζεται σε πολλά νοσοκομεία.

Σε αυτήν την μάχη κατά του αυταρχισμού, κατά της απόπειρας φίμωσης, κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, κατά της ανενόχλητης υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι την φωνή μας με αυτήν του Κώστα και των εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα.

Είναι υποχρέωση μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές αλλά και σε κάθε καταπιεσμένη φωνή στους χώρους εργασίας μας, να διατρανώσουμε το δικαίωμα μας να εκφέρουμε την άποψη μας, να καταγγέλλουμε την κρατική αυθαιρεσία, να επισημαίνουμε και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και να προασπίζουμε την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Σε αυτήν την μάχη ταυτιζόμαστε με τον Κώστα και κάθε διωκόμενο συνάδελφο από την κυβερνητική ασυδοσία και τον αυταρχισμό με τον οποίο ασκείται η κυβερνητική πολιτική.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Δεν τους χαρίζουμε κανέναν μας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης                  Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ