Απαράδεκτη παρέμβαση του υποδιοικητή σε απόφαση του συλλόγου


ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ




Απαράδεκτη παρέμβαση του υποδιοικητή σε απόφαση του συλλόγου
Εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες πανελλαδικά αποφασίζουν ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν εδώ και καιρό σε ξεσηκωμό, πρωτοστατούν παντού με πολύμορφες κινητοποιήσεις, περιοδίες, ομιλίες, συσκέψεις για την ενημέρωση και οργάνωση, καθώς η κοινωνική ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.
Στη λογική του γενικού ξεσηκωμού, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα δημόσια νοσοκομεία, κάλεσαν τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων να αποφασίσουν επέκταση της παναττικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τις 13/2, 7 με 11 πμ, ώστε να πιάσει όλη την πρωινή βάρδια, δηλαδή ως τις 3μμ. Για να διαδηλώσουμε ότι δεν ανεχόμαστε να εργαζόμαστε μέχρι τα 67, μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.
Έτσι και στο Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Νικαίας, όπου και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για επέκταση σε όλο το πρωινό ωράριο. Άλλωστε το νοσοκομείο της Νίκαιας που είναι μακριά από το κέντρο, ποτέ δε διευκόλυνε μια 4ωρη στάση στη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση.
Την παραμονή της στάσης εργασίας συνέβη το πρωτοφανές:
Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου κάλεσε την εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου με την Αγωνιστική Συσπείρωση να αλλάξει τη θέση της για επέκταση της στάσης εργασίας (όπως είπε έμαθε ότι ήταν δική της πρόταση) γιατί θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα εξής
1.     Η ωμή επέμβαση στο περιεχόμενο της συζήτησης και πάλης των εργαζομένων ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ. Ξέρουμε πως η κυβέρνηση του κυρίου υποδιοικητή θέλει να βάλει στο χέρι το συνδικαλιστικό κίνημα, με νομοσχέδια για ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων, περιορισμό διαδηλώσεων κλπ. Δε θα τα καταφέρει.
2.     Από ότι φαίνεται υπάρχουν κάποιοι «πρόθυμοι», επίσης εκλεγμένοι στο σύλλογο, που μεταφέρουν χαρτί και καλαμάρι στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ποιος λέει, τι λέει και τι ψηφίζεται. Τα τσιράκια του υποδιοικητή στο σύλλογο θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους
3.     Οι ζωές των συνανθρώπων μας τίθενται σε κίνδυνο από την πολιτική της κυβέρνησης τους, που αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία με εγκληματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Και τα χειρότερα μέλλεται να έρθουν, αν περάσει ο νόμος έκτρωμα, με τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας.

Φαίνεται ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι η απεργία, η στάση εργασίας, η μαζική συμμετοχή και αντίδραση των εργαζομένων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ νοσοκομείου Νίκαιας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ