«Κύριοι» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ μετρηθήκατε, ζυγιστήκατε και βρεθήκατε ελλιπείς.


Νίκαια 18/02/2020

Εκδόθηκε η  οργανωτική εγκύκλιος της ΠΟΕΔΗΝ, σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία αναφέρει:
"Σας ενημερώνουμε ότι από 17/2/2020 ξεκινούν οι εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για το 16ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο του 2021.
Στις εκλογές για ΠΟΕΔΗΝ συμμετάσχουν μόνο οι μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενοι. Σε όσα Σωματεία συμμετάσχουν στις εκλογές εργαζόμενοι με άλλες μορφές εργασίας, το Πρακτικό δεν θα γίνεται δεκτό και θα ζητείται η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας σε ότι αφορά τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ."

 Δεν με εκπλήσσει, για μια ακόμη φορά η απουσία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ από την πραγματικότητα, αλλά και από την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία. Είναι αυταπόδεικτη αλήθεια πως οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα  αλλά και στα Νοσοκομεία τείνουν να γίνουν καθεστώς την τελευταία δεκαετία. Οι προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη ή αορίστου χρόνου σχέση εργασίας είναι προς εξαφάνιση.

Παρόλα αυτά για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ είναι πίσω από τα γεγονότα και αδιαφορεί για μια ακόμη φορά για την άποψη μεγάλου μέρους των συναδέλφων που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας είτε είναι επικουρικοί, είτε ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ, είτε συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου με σύμβαση με τα Νοσοκομεία. Θα μπορούσε κάποιος καλόπιστος, αφελής θα έλεγα εγώ, να πει πως η Ομοσπονδία θέλει να τηρήσει την νομιμότητα και τις καταστατικές διαδικασίες του Οργάνου. Είναι έτσι όμως;

Στις προηγούμενες εκλογές τις ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν όλοι οι συνάδελφοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και μάλιστα όταν κατά την διαδικασία επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και θέσαμε το ερώτημα, η απάντηση του ήταν « εφόσον είναι ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου φυσικά και μπορούν αν ψηφίσουν». Τι άλλαξε λοιπόν; Ποια μαθηματική εξίσωση δεν τους βγαίνει; Τι φοβούνται αυτοί που έχουν την πλειοψηφία στο Προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ;

Θα έπρεπε να σέβονται τα καταστατικά αρκετών Σωματείων τα οποία προβλέπουν την ένταξη των εργαζόμενων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο δυναμικό τους. Θα έπρεπε να σέβονται τις αποφάσεις των ΔΣ των Σωματείων, που παρόλο που δεν έχουν αλλάξει το καταστατικό τους, προβλέπουν την ένταξη όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Γιατί ο μη σεβασμός των Πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, θέτει αυτόματα το ερώτημα: ποιον εκπροσωπείται κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ;

Σε πολλές κινητοποιήσεις  παντός είδους σημαία της ΠΟΕΔΗΝ ήταν η μονιμοποίηση των συμβασιούχων , όμως η οργανωτική αυτή εγκύκλιος δείχνει πόσο πίστευαν τα δικά τους λόγια αλλά και πόσο κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα που έχυνε η ηγεσία για την μοίρα των συναδέλφων.
Όταν το θέμα τέθηκε στο προηγούμενο συνέδριο από κάποια πτέρυγα συνέδρων, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να το θέσουν σε ψηφοφορία ούτε καν να το συζητήσουν, ήταν απλώς Σαββάτο.

 Ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί τον φόβο της μη ελεγχόμενης ψήφου που σας διακατέχει, εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζεται καλά είναι πως τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν καταθέσουν τόσο εύκολα τα όπλα και θα διεκδικήσουμε την φωνή όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Εν κατακλείδι «κύριοι» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ μετρηθήκατε, ζυγιστήκατε και βρεθήκατε ελλιπείς.


 Για την                                                                             Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ