ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ


ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 4:30 μ.μ.
στο ΔΩΜΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (11ος Όροφος κτίριο ΑΧΕΠΑ)
Καλούμε όλους τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΟΧ, εργολαβικοί) στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ γιατί δεν ανεχόμαστε η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση:
● εκατοντάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και «αντικαθίστανται» από άλλους συμβασιούχους, που θα τους ακολουθήσουν, σύντομα, και αυτοί στην ανεργία.
● συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση 1.100 επικουρικών γιατρών των οποίων οι συμβάσεις υπερβαίνουν το 24μηνο.
● με απόλυση κινδυνεύουν εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη  2Κ/2019 και οι 4000 περίπου εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της επικείμενης λήξης της σύμβασης τους και της συστηματικής άρνησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να δεσμευτεί για την παραμονή τους στην εργασία.
Οι απολύσεις των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση, συγχώνευση ή κλείσιμο δεκάδων κλινικών και τμημάτων.
Γνωρίζουμε ότι η  διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για «ανακύκλωση της ανεργίας», χτύπημα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Σκοπός της Σύσκεψης είναι να συναποφασίσουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε:
► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας
Σωματεία Εργαζομένων σε ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΚΑΤ, …………………………………………………………………………………………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ