Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη σήμερα Δευτέρα 30/9/2019 για Επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ και Καθαρίστριες ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων




Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

PANHELLENIC FEDERATION OF PUBLIC HOSPITALS WORKERS

 

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ  ·  MEMBER OF ADEDY



ΑΘΗΝΑ    30/9/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2074


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη σήμερα
Δευτέρα 30/9/2019 για Επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ και Καθαρίστριες ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση του Επικουρικού προσωπικού που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση. Δυστυχώς χάνουν την μικρή ελπίδα να είναι μεταξύ των επιτυχόντων από τις ψεύτικες και μη νομότυπες βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν σε υποψήφιους ότι κατέχουν την ειδική εμπειρία.
            Εκατοντάδες τέτοιες ψεύτικες βεβαιώσεις χορήγησε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι τότε πολιτικοί προϊστάμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ τώρα έχυσαν «κροκοδείλια δάκρυα» σε συνάντηση με το ΑΣΕΠ.
            Τελικά όποια πέτρα και αν σηκώσεις τα ρουσφέτια του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ συναντάς από κάτω.
            Επίσης στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι καθαρίστριες του ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων που χάνουν τη δουλειά τους γιατί ξεκινάει ο διαγωνισμός χωρίς να γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας (παράταση συμβάσεων, ενιαίος διαγωνισμός και αύξηση της μοριοδότησης).
            Συναντήσαμε τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη. Είπαμε ότι στα Νοσοκομεία εργάζονται 12000 συμβασιούχοι οι οποίοι εάν απολυθούν μετά το τέλος των συμβάσεων που λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες.
            Ζητήσαμε την ανανέωση των συμβάσεων των 4000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ. Ο Υφυπουργός μας είπε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4000 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία.
Για την τύχη του Επικουρικού Προσωπικού και την ακύρωση των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι  του διαγωνισμού που αφορά το επικουρικό προσωπικό των οποίων ζητήσαμε να μη ληφθούν υπ’ όψιν και να εκδοθούν νέες  με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού είπε ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος.
Εξετάζουν να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των Επικουρικών Υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων.
Ζητήσαμε το Επικουρικό Προσωπικό που εργάζεται πολλά χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθότι 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις εάν δεν είναι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται. Είπε ότι θα το εξετάσει και θα μας απαντήσουν.
            Για τις καθαρίστριες του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα εξετάσει την παράταση των συμβάσεων και τη βελτίωση της μοριοδότησης.
            Ζήτησε υπόμνημα το οποίο θα καταθέσουμε με τις θέσεις μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ