Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες Μέρος 5ο






Εκλογή Προεδρείου (Μέρος Β’)

Μετά από αρκετές ατελέσφορες συνεδριάσεις για εκλογή Προεδρείου, όπου η κάθε παράταξη υποστήριξε την αρχική της πρόταση φτάσαμε στην συνεδρίαση της 12/10/2018 όπου καταλήξαμε σε μία πρόταση για να ανοίξει ο λογαριασμός της Τράπεζας και να εκτελούνται Τραπεζικές συναλλαγές.
Παραθέτω το Πρακτικό που κατατέθηκε στην Τράπεζα.

«Πρακτικά Τακτικού ΔΣ της 12/10/2018 α’ μέρος

Παρόντες: Συρετίδης Σπύρος, Σακκά Μαρία, Μπουγιούκας Γεώργιος, Προκόπη Σωτηρία, Κοσμοπούλου Όλγα, Χάιδος Νικόλαος, Τσολάκης Ιωάννης, Βενιέρης Μαρίνος
Δικαιολογημένα Απόντες: Ίντας Γεώργιος, Καλογερόγιαννη Μαντώ
Αδικαιολόγητα Απόντες: Μοδινού Όλγα

Θέμα: Σύνθεση Προεδρείου και Τραπεζικές Συναλλαγές
Μετά από διαλογική συζήτηση επικυρώθηκε η συμφωνία όλων των παρόντων μελών να οριστεί ο Κος Συρετίδης Σπύρος υπεύθυνος για τις συναλλαγές με την τράπεζα. Λόγω της αδυναμίας εκλογής Προεδρείου έγινε δεκτή η πρόταση της Κας Προκόπη, η εκπροσώπηση στην τράπεζα να γίνει από πενταμελή αντιπροσωπεία η οποία θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε μία από τις πέντε παρατάξεις. Στα πέντε μέλη παρέχεται η εξουσιοδότηση  να υπογράφουν τα εντάλματα ανάληψης, καθώς και όλες τις συναλλαγές με την τράπεζα και θα είναι τα δικά τους στοιχεία καταχωρημένα και ταυτοποιημένα στην τράπεζα. Οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μετά από έγκριση του ΔΣ. Οι εκπρόσωποι από κάθε παράταξη θα είναι:
1) Εργαζόμενοι:  Ίντας Γεώργιος
2) Αγωνιστική Συσπείρωση: Μπουγιούκας Γεώργιος
3) Ανεξάρτητη Κίνηση: Προκόπη Σωτηρία
4) ΑΡ.Σ.Υ: Χάιδος Νικόλαος
5) ΥΓ.Ε.Ι.Α: Τσολάκης Ιωάννης»

Η παρούσα πρόταση δεν έγινε δεκτή από την Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας.
Έτσι φτάσαμε στην συνεδρίαση του Έκτακτου ΔΣ της 26/11/2018 με μόνο θέμα την εκλογή Προεδρείου. Αποσπάσματα της συνεδρίασης παρουσιάζω παρακάτω.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
«Κοσμοπούλου: κοίταξε να δεις εγώ έχω επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σενάριο, στα πλαίσια της πρότασης μου. Όπου εμείς είχαμε πει πώς για συγκεκριμένους λόγους δεν θέλουμε τις παρατάξεις που συμμετείχαν στα προηγούμενα προεδρεία. Και ζητάμε ένα λειτουργικό προεδρείο, παρατηρώντας και τι γίνεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ποιος πραγματικά κρατάει το σύλλογο. Εγώ έχω επεξεργαστεί ένα σχέδιο βάσει του οποίου μπορώ να προτείνω, για πρόεδρο τον Τσολάκη και από κει και πέρα καλώ και την αγωνιστική συσπείρωση να βοηθήσει σε αυτό. Επίσης θα μπορούσα να προτείνω σαν γραμματέα τον Χάιδο και από κει και πέρα το συζητάμε. Αυτή είναι η εναλλακτική που έχω επεξεργαστεί.»
«Προκόπη: ίδια πρόταση είναι να συμμετέχουν οι τρεις παρατάξεις
Τσολάκης: να συμπληρώσω Λοιπόν την πρόταση της Όλγας από τη στιγμή που δεν συμφωνεί η αγωνιστική συσπείρωση να συμμετέχει στο προεδρείο, συμπληρώνοντας την πρόταση της Όλγας προτείνω αντιπρόεδρο την κυρία Κοσμοπούλου και ταμία τον κύριο Βενιέρη
Σακκά: Άρα λοιπόν οι δύο παρατάξεις να κάνουν προεδρείο
Τσολάκης: ναι
Κοσμοπούλου: σας θυμίζω είχε γίνει και την προηγούμενη περίοδο και ήταν μία παράταξη που είχε αναλάβει το προεδρείο
Ίντας: δεν θα βγάλουμε προεδρείο
Σακκά: δεν θα βγάλουμε προεδρείο
Συρετίδης: Παιδιά εγώ πρέπει να πάρω τα χρήματά μου, ποιος θα βγει δεν με νοιάζει, Αρκεί να δουλέψει για το σύλλογο και εγώ θέλω να πάρω τα λεφτά μου
Ίντας: έκανες βλακεία που τα ‘δωσες
«Τσολάκης: να μπούμε στη διαδικασία;
Μπουγιούκας: δεν θα μας καθορίσει τράπεζα αν θα βγάλουμε Προεδρείο ή δεν θα βγάλουμε . Είναι πρωτόγνωρο; είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν βγάζει προεδρείο;
Τσολάκης: να αποκλείσουμε πρώτα ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε προεδρείο και μετά να δούμε τι πρέπει να κάνουμε; Οι προτάσεις είναι 2. Μία πρόταση είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Και από τη στιγμή που απέχουν δύο παρατάξεις δεν έχει εφαρμογή. Η άλλη πρόταση είναι αυτή που βάζει η κυρία Κοσμοπούλου και συμπληρωματικά εγώ. Η οποία περιλαμβάνει δημιουργία προεδρείου με την εξής σύνθεση: πρόεδρος Τσολάκης, αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου, γραμματέας Χάιδος, ταμίας Βενιέρης. Αυτή η πρόταση να μπει σε ψηφοφορία. Είναι σωστό; κάνω κάτι λάθος;
Σακκά: όχι είναι πρόταση να μπει.»

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (Όταν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για αυτήν)
«Ίντας: εφόσον υπάρχουν δύο προτάσεις να μπούνε και οι δύο σε ψηφοφορία.
Σακκά: συμφωνώ να μπούνε και οι δύο προτάσεις σε ψηφοφορία.
Τσολάκης: ποια είναι η πρώτη πρόταση?
Σακκά: αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο
Τσολάκης: για να ισχύει αυτή η πρόταση προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων και από τη στιγμή που δύο παρατάξεις δεν συμφωνούν δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Κοσμοπούλου: από την ώρα που δύο παρατάξεις δεν μπαίνουν σε αναλογικό αντιπροσωπευτικό δεν μπορεί να υπάρξει αναλογικό αντιπροσωπευτικό με συμμετοχή όλων. Είτε θα πρέπει να τροποποιήσετε την πρότασή σας και να πείτε αναλογικό αντιπροσωπευτικό με κενές τις θέσεις που αντιστοιχούν στις δύο παρατάξεις, είτε θα πρέπει να φτιάξετε μία άλλη πρόταση»

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
«Προκόπη: θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά πως η πρόταση που γίνεται είναι να μη συμμετέχουν συγκεκριμένες παρατάξεις στο προεδρείο.
Ίντας: και εγώ θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά.
Προκόπη: ποιο είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιείτε για να μη συμμετέχουν κάποιες παρατάξεις στο προεδρείο, θέλω να το ξανακούσω δεν το θυμάμαι.
Κοσμοπούλου: Να πω λοιπόν το επιχείρημα αρκεί να υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα. Θα επαναλάβω την αρχική πρόταση. Η αρχική πρόταση ήταν, με δεδομένο ότι η πρώτη παράταξη συμμετείχε στο προηγούμενο προεδρείο το οποίο εκτιμήσαμε ότι δεν βοήθησε το σύλλογο, θυμίζω τα τεράστια κενά στο τέλος, τα πρακτικά, το ταμείο, τα βιβλία το ένα το άλλο, δεν ήταν δημιουργικό . Δεύτερον υπάρχουν βαθιές διαφορές ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις που μας κάνουν να μην μπορούμε να φτιάξουμε ένα προγραμματικό προεδρείο. Όσον αφορά την παράταξη Εργαζόμενοι η θέση της σχετικά με την αξιολόγηση σαφώς και μετράει αρνητικά, όσον αφορά την Ανεξάρτητη Κίνηση, εμείς είμαστε αντικυβερνητικοί και σεις σαφώς και δεν είστε αντικυβερνητικοί και αυτό μετράει πάρα πολύ. Υπήρχαν όμως και λειτουργικά προβλήματα τις προηγούμενες περιόδους τα οποία είχαν να κάνουν με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τους ρόλους στην προεδρεία του συλλόγου.»

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ
«Προκόπη: δεν χρειάζεται να κουράζεσαι διάβασε τι έχεις πει από τα πρακτικά στην πρώτη συνάντηση για προεδρείο. Διαβάζει από το βιβλίο πρακτικών «-Από την ΑΡ.Σ.Υ τοποθετήθηκε η Κα Κοσμοπούλου και είπε ότι η ΑΡΣΥ θα προτιμούσε να μπορεί να συσταθεί αγωνιστικό προεδρείο, με προγραμματική συμφωνία. Προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει με την υπάρχουσα σύνθεση, δεδομένου ότι τη θέση της ΑΡΣΥ για λειτουργία του συλλόγου με συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό συνελεύσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) δεν την στηρίζει καμία άλλη παράταξη. Υπό τις δεδομένες συνθήκες η ΑΡΣΥ στηρίζει λύση με συνεργασία παρατάξεων για ένα λειτουργικό προεδρείο. Το προεδρείο στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο δεν βοήθησε να υπάρχει ένα λειτουργικό Προεδρείο. Πρότεινε δημιουργία προεδρείου με συνεργασία της ΑΡΣΥ, της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και της παράταξης ΥΓ.Ε.Ι.Α,  όχι σε προγραμματικό επίπεδο αλλά σε ένα λειτουργικό επίπεδο .»
Προκόπη: αγωνιστικό προεδρείο, το ρεζουμέ εγώ αυτό καταλαβαίνω.»

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
«Τσολάκης: δηλαδή θέλετε να γίνει η ψηφοφορία για αναλογικό αντιπροσωπευτικό; Να κάνω λοιπόν μία υπόθεση εργασίας ότι αυτή η πρόταση παίρνει την πλειοψηφία, σημαίνει ότι υποχρεώνει σε αυτόν που δεν θέλει να συμμετέχει , να συμμετέχει στο προεδρείο;
Προκόπη: όχι βέβαια
«Κοσμοπούλου: εγώ πιστεύω πως μπορούμε, εσείς οφείλετε να κάνετε την πρότασή σας γράφοντας αν όχι ονόματα τουλάχιστον παρατάξεις γράφοντας πρόεδρος από εκεί γραμματέας από εκεί, κάντε αυτή την πρόταση.
Ίντας: η πρώτη πρόταση που είχαμε αυτή ήταν
Κοσμοπούλου: άμα θέλετε να βοηθήσετε κάντε ξανά αυτή την πρόταση αφήνοντας κενές τις θέσεις που αναλογούν στις παρατάξεις που διαφωνούν.
Ίντας: αν βγάλουμε απέξω τις παρατάξεις που διαφωνούν δεν θα είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό, αυτομάτως εδώ διαφωνούμε.
Προκόπη: και εμείς διαφωνούμε»

ΨΗΦΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ
«Προκόπη: πρόταση συγκεκριμένη ότι δύο παρατάξεις συμμετέχουν στο προεδρείο και αφήνουν κενή τη θέση του ειδικού γραμματέα, εγώ σε προσωπικές εκτιμήσεις δεν μπαίνω
Ίντας: βέβαια
Σακκά: συμφωνώ
Προκόπη: εγώ σε αυτό που κάνουν άλλες παρατάξεις, θέλω αυτό θέλω εκείνο δεν θα μπω καθόλου
Τσολάκης: σας θυμίζω πως το ίδιο κάναμε στο προηγούμενο προεδρείο ψηφίσαμε ονόματα
Προκόπη: να ψηφίσουμε συμφωνώ ή διαφωνώ και μετά οι παρατάξεις ας βγάλουν οποία ονόματα θέλουν
Χάιδος: με αυτό που είπε η Ρούλα συμφωνώ
Τσολάκης: λοιπόν κενά χαρτάκια και γράφεις στα χαρτάκια συμφωνώ ή διαφωνώ με τη συγκεκριμένη πρόταση
 Προκόπη: Η πρόταση είναι συγκεκριμένη συμμετοχή στο προεδρείο των δύο παρατάξεων ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ με κενή την θέση του ειδικού γραμματέα»

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
«Τσολάκης: Η πρόταση περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα και θέσεις
Έγινε ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψήφων με αποτέλεσμα: 6 συμφωνώ και 5 διαφωνώ.
Τσολάκης: 6 συμφωνώ 5 διαφωνώ, ωραία;
Σακκά: ποιο είναι το ωραίο δηλαδή;
Μπουγιούκας: περνάει η πρόταση με πλειοψηφία 6 -5»

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ
Σηκώνεται ο Κος Ίντας αφήνοντας ένα κλειδί επάνω στο τραπέζι
Ίντας: κλειδί, λουκέτο του ταμείου. Σας χαιρετώ.
Τσολάκης: κάναμε μία ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 6-5 σημαίνει ότι βγάλαμε προεδρείο. Επίσης είναι σημαντικό ότι σε μία πρόταση συγκεκριμένης παράταξης ψηφίστηκε λευκό και σε μία συνεργασία δύο παρατάξεων ψηφίστηκε κατά.
Κοσμοπούλου: για το προηγούμενο προεδρείο είχα ψηφίσει λευκό γιατί δεν είχα σκεφτεί ότι αν ψήφιζα κατά θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα
Σακκά: και γιατί δεν το κάνατε από την αρχή  και μας παιδέψατε τόσο
Τσολάκης: ποιο πράγμα;
Προκόπη: βρείτε τα όπως θέλετε και ελάτε με πρόταση
Τσολάκης: η πρόταση ήταν συγκεκριμένη, Πρόεδρος Τσολάκης Αντιπρόεδρος Κοσμοπούλου Γραμματέας Χάιδος Ταμίας Βενιέρης
Προκόπη: βρείτε τα όπως θέλετε δεν με νοιάζει καθόλου


  Το ίδιο βράδυ και αφού έστειλα σε όλα τα μέλη τα πρακτικά της συνεδρίασης με e-mail  τα οποία αναφέρανε ξεκάθαρα ότι εξελέγη Προεδρείο με συγκεκριμένα ονόματα, αυτή ήταν άλλωστε η πρόταση, ακολούθησε αμφισβήτηση από τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Η Κα Προκόπη δήλωσε ¨εμείς δεν ψηφίσαμε ονόματα¨.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, τόσο από τους παραπάνω διαλόγους όσο και από αυτούς που θα ακολουθήσουν.
----------------------
 Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ