Για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι καθαρίστριες/στες του Γ.Ν. Νίκαιας

 

14/12/2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Νίκαιας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις άθλιες συνθήκες και την διάκριση που υφίστανται οι καθαρίστριες/στες από την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας ακόμα και στο στοιχειώδες δικαίωμά τους, να έχουν αξιοπρεπή αποδυτήρια, στεγασμένο χώρο για να μπορούν να κάνουν διάλειμμα και σταθερές βάρδιες με πρόγραμμα που να μην αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο υπάρχων χώρος των αποδυτηρίων καθαριστριών/στων βρίσκεται στο υπόγειο του νοσοκομείου, μέσα στη βρωμιά των μηχανοστασίων, τα ποντίκια και τις κατσαρίδες.

Ένας χώρος που πολλές φορές πλημμυρίζει από το διάδρομο μέχρι τις ντουλάπες τους!

Είναι ένας χώρος που δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και βάζουν σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Οι καθαρίστριες/στες επίσης δεν έχουν στεγασμένο δικό τους χώρο για το διάλειμμα τους. Τους απαγορεύεται να κάνουν διάλειμμα στο κυλικείο του νοσοκομείου και οι προϊστάμενοι τους έχουν υποδείξει έναν εξωτερικό χώρο, έξω στο εκκλησάκι του νοσοκομείου, μέσα στην ζέστη, το κρύο και την βροχή!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της καθαριότητας να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία με ενότητα και αγώνα. Να καταγγείλουν θαρρετά την όποια μορφή εκφοβισμού/ διάκρισης/ ρατσισμού και αδικίας στο χώρο εργασίας.

 

Να διεκδικήσουμε όλοι οι υγειονομικοί ΜΑΖΙ:

 

  • Εδώ και τώρα, χώρο που να στεγάσει τα αποδυτήρια και χώρο διαλείμματος για τις καθαρίστριες.

 

  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας καθώς και αναπλήρωση των 34 καθαριστριών/στων που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

 

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 

Να δοθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα ρεπό στο προσωπικό καθαριότητας.

 

  • Να πληρωθούν τώρα οι υπερωρίες και τα νυχτερινά

 

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ