Δικαστική διεκδίκηση για το πάγωμα των κλιμακίων των ετών 2016-2017

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 12/5/2023


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο νοσοκομείο ένα εργολαβικό που προτείνει συμμετοχή σε μία δικαστική αγωγή για την αναδρομική διεκδίκηση του παγώματος των μισθολογικών κλιμακίων για τα έτη 2016-2017. Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν εμπλέκεται σε αυτήν την διακίνηση του εγγράφου ούτε και στην πρόσκληση των εργαζομένων για συμμετοχή στην εν λόγω δικαστική διεκδίκηση.

Οι εργαζόμενοι έχουν κατοχυρωθεί για την μη παραγραφή του δικαιώματος διεκδίκησης, αναδρομικά από το 2020, είτε με την ατομική αξίωση που κατέθεσαν στο πρωτόκολλο του νοσοκομείου τον Δεκέμβριο του 20222, είτε με την συνολική αξίωση που κατέθεσε ο κος Χριστόπουλος για όλο το προσωπικό την ίδια χρονική περίοδο. Κατόπιν αυτού του γεγονότος υπάρχει χρονικό περιθώριο για την δικαστική διεκδίκηση μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Αρκετοί φορείς έχουν καταθέσει δικαστική αγωγή με το παραπάνω επίδικο ( πάγωμα κλιμακίων) και μέχρι τώρα δεν έχει βγει καμία απόφαση.

Κατόπιν των παραπάνω  το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων συστήνει στα μέλη του να μην βιαστούν να καταθέσουν καμία αγωγή για δύο λόγους.

1)    Στην παρούσα χρονική στιγμή και με δεδομένο πως δεν έχει βγει καμία απόφαση, δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την πιθανότητα θετικής ή μη κατάληξης της υπόθεσης.

2)    Μέσα στο χρονικό περιθώριο που μας δίνει η αίτηση που καταθέσαμε τον Δεκέμβριο του 2022, είναι προς το συμφέρον των πιθανών δικαιούχων να κατατεθεί η αγωγή όσο πιο κοντά γίνεται στην λήξη της ημερομηνίας έτσι ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν περισσότερα έτη αναδρομικής διεκδίκησης ( 2023, 2024, 2025 μέχρι την κατάθεση της αγωγής).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν ποιές θα είναι οι κινήσεις του για την καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, έχει όμως υποχρέωση και δικαίωμα να συστήσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διασφάλισή τους.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ