Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου για δόλιες και παράνομες πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές

 

Νίκαια 22/8/2021

Καταγγέλλουμε τον δόλιο και παράνομο τρόπο που η διοίκηση προσπαθεί, προφανώς κατ' εντολή του υπουργείου υγείας, να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα υγείας των υπαλλήλων.

Ενώ ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προβλέπει απλή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης, η διοίκηση του νοσοκομείου προβαίνει σε προσωπικά τηλεφωνήματα σε εργαζόμενους, με το ερώτημα αν έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης δίκην κουτσομπολιού έχουν γίνει τηλεφωνήματα σε προϊσταμένους τμημάτων, προς αλίευση πληροφοριών σχετικά με την εμβολιαστική κατάσταση και πρόθεση των εργαζομένων. Η εντολή προς τους εργαζόμενους για κατάθεση πιστοποιητικού εμβολιασμού, παραβιάζει κάθε νόμιμη διαδικασία και είναι καταχρηστική και παράνομη.



Καλούμε την διοίκηση και στα δύο νοσοκομεία (Νίκαιας και Δυτικής Αττικής) να εγκαταλείψουν τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων.

Είναι εμφανής η αγωνία του υπουργείου να καλύψει τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν με την επιβολή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το αποτέλεσμα της εφαρμογής του όμως αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου.

Καταγγέλλουμε επίσης και την αφωνία των εξαρτώμενων συνδικαλιστικών παρατάξεων, που θεωρούν πως η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν τους αφορά.

Καλούμε το υπουργείο να αναστείλει τον νόμο, που οδηγεί στην υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, ενόψει μάλιστα και του τέταρτου αναμενόμενου κύματος πανδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ