Και στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση επέλεξε την συναισθηματική μας επιβράβευση

  Νίκαια 23/1/2021


Για μία ακόμη φορά οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι επέλεξαν την συναισθηματική μας επιβράβευση αυτήν την φορά διά στόματος Υφυπουργού Εργασίας, για το θέμα της ένταξης των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αφού πρόταξε την ολιστική εξέταση του θέματος, άρχισε τους διαχωρισμούς των υγειονομικών υπαλλήλων, γνωστή ούτος ή άλλως κυβερνητική πρακτική διαχωρισμού, από έγγραφα και κινήσεις του Υπουργείου Υγείας στο παρελθόν. Χρυσώνοντας το χάπι  αναγνώρισε την δυσκολία και την επικινδυνότητα  για μία μερίδα εργαζομένων στην υγεία βάζοντας διαχωριστικές γραμμές σε ότι αφορά τις ειδικότητες αλλά και τους χώρους εργασίας μας.

Στην κατακλείδα των δηλώσεων του έκανε λόγο για το δημοσιονομικό αποτύπωμα μιας πιθανής ένταξης μας στα ΒΑΕ, αλλά και το πρόβλημα υπό-στελέχωσης που θα προκύψει από την ξαφνική συνταξιοδότηση των υπαλλήλων στο σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση θυμάται την υπό-στελέχωση όταν καλείτε να διαθέσει χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργατών της Υγείας. Την υπό-στελέχωση, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού αλλά την επιδεινώνει προσθέτοντας επιπλέον αρμοδιότητες στις δημόσιες δομές Υγείας.

Μία κυβέρνηση που, την δύσκολη αυτή στιγμή της πανδημίας, επιλέγει αφειδώς να επιδοτεί την Ιδιωτική Υγεία, τα ΜΜΕ, τις Τράπεζες, τις αεροπορικές εταιρείες κλπ, όταν πρόκειται να ενισχύσει το σύστημα υγείας σκέφτεται τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Το πώς θα κατευθύνει μία κυβέρνηση τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι ενδεικτικό των προτεραιοτήτων και των κατευθύνσεων που θέλει να δώσει και αν λάβουμε υπόψη μας την μείωση των δαπανών στην υγεία στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε για το 2021, είναι ξεκάθαρο πως η δημόσια υγεία δεν είναι στις προτεραιότητες της. Είναι ξεκάθαρο πως η Υγεία δεν είναι προτεραιότητά της και από την επιλογή της σε καιρό πανδημίας να μην φείδεται προσλήψεων στα σώματα ασφαλείας, τη στιγμή που το υγειονομικό προσωπικό έχουμε ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα όρια των αντοχών μας.

Για μία ακόμη φορά τους δηλώνουμε πως ο αγώνας για την ένταξη μας στα ΒΑΕ θα είναι συνεχής και σθεναρός και δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Τις συναισθηματικές της επιβραβεύσεις, η κυβέρνηση, να τις απευθύνει σε αυτούς που επιδοτεί μέχρι τώρα και να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα μας .  

 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης      Βλάχος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ