Τραγική επιβεβαίωση για το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου μας

 

Νίκαια 23/01/2021

Τραγική επιβεβαίωση των προβληματισμών μας για τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο μας είναι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Αφενός η διάγνωση γιατρού θετικού στον ιό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο εμβολιαστικό κέντρο ενώ μέχρι πρόσφατα παρακολουθούσε και ασθενείς στην κλινική του! Αφετέρου η τοποθέτηση νοσηλευτών για βάρδιες στους εμβολιασμούς, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα έκαναν βάρδια ακόμα και στη γενική εφημερία! 

Σε μία περίοδο που η ενδονοσοκομειακή διασπορά είναι στο ζενίθ, με θετικά κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου, είναι εγκληματικό να τοποθετείται προσωπικό να κάνει βάρδιες και στις κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο.  

Ποιος θα ευθύνεται αν έγινε ή γίνει διασπορά του ιού σε υγιή πληθυσμό που έρχεται να εμβολιαστεί; Που ανήκει μάλιστα στις ευπαθείς ομάδες; Είναι ασφαλές να συνεχιστεί ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο μας υπό αυτές τις συνθήκες; 

Παράλληλα, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί καλούνται να κάνουν βάρδιες στο εμβολιαστικό κέντρο, δημιουργώντας κενά και προβλήματα ακόμα και στην κατάρτιση ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης. 

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση ούτε νοιάζεται για την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών Υγείας, ούτε ενδιαφέρονται για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.  

Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και την καταγγέλλουμε. Ξεκαθαρίζουμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν υποχρεούται να κάνει βάρδιες στο εμβολιαστικό κέντρο παρά μόνο με επίσημη μετακίνηση και πλήρη αποζημίωση της εργασίας του. 

Διεκδικούμε: 

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στην ΠΦΥ, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Η ΠΦΥ πρέπει αν είναι πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη ώστε να διενεργεί τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών. 

· Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και την αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού. 


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης          Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ