Προ-συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 11πμ και κοινή πορεία στις 12 το μεσημέρι στην 2η ΥΠΕ

 Νίκαια 24/1/2021

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 28/1/2021 ο Σύλλογος Εργαζομένων των Νοσοκομείων Νίκαιας- Δυτικής Αττικής προκηρύσσει στάση εργασίας στις 28/1 από τις 11π.μ. έως τις 3 μ.μ., με προ-συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 11πμ και κοινή πορεία με τα σωματεία των άλλων νοσοκομείων στις 12 στη Διοίκηση της Β΄ΥΠΕ. Με τη μαζική μας συμμετοχή να δηλώσουμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!  

Σε μία περίοδο που όλοι προειδοποιούν για ένα τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της ανακύκλωσης προσωπικού και των μπαλωμάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα και στα πλαίσια του νοσοκομείου καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες μετακινήσεων από το ένα τμήμα στο άλλο ακόμα και για μία βάρδια! 

Η ενδονοσοκομειακή διασπορά είναι στο ζενίθ, δεκάδες συνάδελφοι είναι θετικοί. Με ευθύνη της διοίκησης, δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προληφθεί η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά, να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς. Έχουν το θράσος μάλιστα να προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στο προσωπικό, ότι δήθεν δεν προσέχει! 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας εμπαίζει, αρνούμενη τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την χορήγηση 13ου και 14ου μισθού, την ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. 

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως και των υπόλοιπων δημόσιων νοσοκομείων, έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση για δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων για τον γενικό πληθυσμό, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία ενημέρωση - εκπαίδευση των εργαζομένων και χωρίς καμία ενίσχυση με προσωπικό. 

Αντί για την στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  για τη διενέργεια των εμβολιασμών και την παρακολούθηση των εμβολιασθέντων, η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση για τα Κέντρα Υγείας κατά 92 εκατ. ευρώ και επιβαρύνει τα ήδη υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, υπονομεύοντας την εμβολιαστική προσπάθεια. 

Τα προβλήματα από τις κυβερνητικές αποφάσεις καθώς και τη διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι κοινά σε όλα τα νοσοκομεία. Γι αυτό κοινή πρέπει να είναι και η απάντηση μας. Μαζί με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Β’ ΥΠΕ προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας. 

Διεκδικούμε: 

► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 

► ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.  

► επαρκή στελέχωση και πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων υγείας, που έκλεισαν με τα Μνημόνια 

► λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

► επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας 

► επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξη Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ, τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια. 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης           Βλάχος Γεώργιος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ