Στάση Εργασίας την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη και πορεία στην 2η ΥΠΕ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νίκαια 3/9/2020

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕ

  Η πανδημία έχει αναδείξει με τον πιο έντονο τρόπο τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας τόσο σε κτιριακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όσο και σε έλλειψη προσωπικού.

Τα μπαλώματα από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας, δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν νέα.

Στο Νοσοκομείο μας οι κτιριακές υποδομές δεν μπορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να υποστηρίξουν τις καθημερινές εργασίες του χώρου. Με την έξαρση της πανδημίας αλλά και τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο η διοίκηση αλλά και το υπουργείο προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση δημιούργησε στο Νοσοκομείο ένα χάος.

Οι ακατάλληλοι χώροι του Νοσοκομείου, ειδικά του 1ου ορόφου, θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις. Το σχέδιο της διοίκησης επιτείνει αυτό το χάος μεταφέροντας κλινικές αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο και δημιουργώντας τόσο χωροταξικά όσο και λειτουργικά προβλήματα.

  Η ίδια φιλοσοφία επικρατεί και για την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό. Εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προσλαμβάνονται με διετής συμβάσεις, περιορισμένες σε αριθμό, οι οποίες φυσικά δεν καλύπτουν τα προηγούμενα κενά σε όλες τις ειδικότητες , επιτείνουν τις συνθήκες εργασιακής ομηρίας όλων των συμβασιούχων και κάνουν την ζωή τους έρμαιο των προθέσεων τον εκάστοτε κυβερνώντων.

  Αυτή την κρίσιμη ώρα τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για το Σύστημα Υγείας ο Σύλλογος Εργαζομένων προκηρύσσει Στάση Εργασίας την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη και ώρα 11 πμ- 3 μμ και πορεία στην 2η ΥΠΕ στις 12 το μεσημέρι

Διεκδικώντας και απαιτώντας

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις

ειδικότητες και κάλυψη όλων των κενών οργανικών     θέσεων.

  1. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμία απόλυση των συναδέλφων που λήγει η σύμβασή τους
  2. Σύσταση του Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου
  3. Ανανέωση του παλαιού ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού
  4. Ανακατασκευή των παλαιών κτιριακών υποδομών .
  5. Αύξηση της χρηματοδότησης στο νοσοκομείο μας.
  6. Πλήρης επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής.
  7. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

 

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ