Δικαιώματα υπαλλήλων καθαριότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                      ΠΡΟΣ

seknda12@gmail.com                                                              

Αν. Διοικητή

Δ.Δ.Υ

Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού

Γραφείο Επιστασίας

 

 

Νίκαια 03/09/2020

 

ΘΕΜΑ: Δικαιώματα υπαλλήλων καθαριότητας

 

Σε συνέχεια του από 14/7/2020 με Αρ.Πρωτ. 31239 εγγράφου μας στο οποίο δεν λάβαμε καμία απάντηση θα θέλαμε να θίξουμε το θέμα των συναδέλφων εργαζομένων στην καθαριότητα.

 

  Οι συνάδελφοί μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου στην προστασία τους ενόψει της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να προστατεύσει. Με λύπη μας πληροφορούμαστε πως η συνάδελφος που εργάζεται στο τμήμα covid είναι στην ηλικία των 63 ετών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου οφείλουν να την προστατεύσουν.

  Επίσης οι συνάδελφοι στον τομέα της καθαριότητας δεν πρέπει να υπολείπονται σε Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Είναι καίριο το ερώτημα που θέσαμε σε προηγούμενο έγγραφό μας το οποίο δεν απαντήθηκε και επανερχόμαστε. Συνάδελφοι οι οποίοι προσλήφθηκαν για τον τομέα της καθαριότητας απασχολούνται σε άλλες εργασίες. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι το εναπομένων προσωπικό να μην επαρκεί και να μην λαμβάνει τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούται ή να επιφορτίζεται με μεγαλύτερο μέρος εργασίας από αυτό που μπορεί να επιτελέσει.

Επίσης, σαφώς η σύμβαση των εργαζομένων στην καθαριότητα προβλέπει καθαρισμό των υπαίθριων χώρων αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει υπηρεσία πρασίνου και συλλογή φύλλων.

 

Κατόπιν των παραπάνω σας καλούμε όπως επαναφέρεται στην εργασία τους συναδέλφους στην καθαριότητα που απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα. Αυτό άλλωστε είναι και αντίθετο με την σύμβασή τους. Επίσης καλούμε το Τμήμα Επιστασίας να προμηθευτεί ΜΑΠ έτσι ώστε να προμηθεύει τους εργαζομένους ευθύνης του.

Το ΔΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ