Υποκρισίας το ανάγνωσμα



Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος από τα πρακτικά του ΔΣ του Συλλόγου της 26/6/2019
Μέλος του ΚΚΕ στο ΔΣ μας ενημερώνει για την ενημέρωση του Διοικητή προς τις καθαρίστριες, στην οποία ήταν παρών:


Εκπρόσωπος Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) : "Θα δοθεί παράταση μέχρι να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Τους είπε τι χαρτιά χρειάζονται και τα λοιπά, δεν τους εγγυάται ότι θα προσληφθούν όλοι. Ελπίζει ότι επειδή ζητάμε 136 και ( ακριβώς θα σας πω τι είπε) είναι 70, ότι μπορεί και έχουνε προϋπηρεσία το τόνισε πως ήτανε με προσλήψεις, που σημαίνει κάτι ξέρει που δεν το ξέρουμε εμείς, πως ήταν η πρόσληψή τους δηλαδή να έχουνε μόρια, ελπίζει ότι δεν θα φύγει κανείς εκτός από την ηλικιακή ηλικία τα 65 ετών, καθαρός. Είπε δύο φορές δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ το ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι αυτό. Να το εγγυηθώ δεν μπορώ. Για την πρόσληψη όλων. Εγώ εκτιμάω ότι ήταν καθαρός και δεν έλεγε……"


Αυτά λέγανε πριν την προκήρυξη. Τι είπανε μετά τα αποτελέσματα;


----------------------------------------------------
Από την δημοσίευση τουσ στον 902
«Μέσα στο καλοκαίρι, το ΔΣ του Νοσοκομείου προκήρυξε θέσεις για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 έτη), για τις ανάγκες Καθαριότητας, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, με κριτήρια και μοριοδότηση. Δηλαδή, ξανά συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, μετά τις απαράδεκτες ολιγόμηνες συμβάσεις που ακολούθησαν τον εργολάβο.
Τα προσωρινά αποτελέσματα αφήνουν εκτός εργασίας σχεδόν 40 εργαζόμενους.
Ήταν όλα σχεδιασμένα και προμελετημένα. Να θυμηθούμε:
  • Τις μαζώξεις - φιέστες του πρώην διοικητή, που λίγο-πολύ έλεγε ότι είναι "για το καλό σας" η δουλειά με ημερομηνία λήξης και ότι κανείς δεν θα μείνει απέξω, αφού δήθεν "θα υπερέχετε στα μόρια". Μέχρι και τον τέως υφυπουργό Πολάκη είχε κουβαλήσει για να μας πει τι καλά που είναι στα άλλα νοσοκομεία που έχει γίνει το ίδιο. Μόνο που παρέλειψε να πει ότι δεκάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τότε είχαν ξεσκεπάσει το ψέμα και κάλεσαν σε επαγρύπνηση, καμία αναμονή και να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
---------------------------
Η υποκρισία περισσεύει, Μούγγα το ΚΚΕ πριν την προκήρυξη, Μούγγα κατά την διάρκεια αυτής, Μούγγα για τα μέλη της επιτροπής όταν ανακοινώθηκαν. Μετά τα αποτελέσματα, μετά Χριστόν Προφήτες, νυν υπέρ πάντων ο Αγώνας, κατηγορώ τους πάντες και ζητώ την απολογία σας κύριοι.
Την υποκρισία τους την γνωρίζω χρόνια τώρα, εκείνο όμως που με κάνει έξαλλο είναι ότι την ασκούν στην πλάτη των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά. 


Για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α

Τσολάκης Ιωάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ