Αγωνιστική Συσπείρωση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Τρίτη 23 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια
Με το "Καλημέρα", η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τις προθέσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων. Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το άσυλο ήταν αυτό του νόμου Γιαννάκου, το οποίο είχε αποσυρθεί κάτω από την πίεση του φοιτητικού κινήματος και το επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ με το "Πόρισμα Παρασκευόπουλου", που ουσιαστικά εξομοίωνε περιστατικά εγκληματικότητας με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.
Το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στην αστυνομία σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων. Τι επιδιώκουν να πετύχουν λοιπόν;
Η δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτική. Δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια. Άλλωστε, το υπάρχον πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα εγκληματικότητας μέσα στα Πανεπιστήμια..
Αυτό που λείπει σήμερα στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής. Για να λυθούν προβλήματα, όπως π.χ. έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας, που αξιοποιούνται κατόπιν για το χτύπημα του ασύλου, απαιτείται η επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό που θα δουλεύει με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
Η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις. Τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ υπηρέτησαν και υπηρετούν την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των ΑΕΙ - ΑΤΕΙ. Γι’ αυτό προωθούν την κατάργηση του ασύλου. Για να εξασφαλιστεί η επιχειρηματική λειτουργία, που «πάει μαζί» με το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εργαζομένων από κάθε αγωνιστική αντίδραση. Για αυτό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν  την κατάργηση του ασύλου.
Την ίδια στιγμή, οι λαϊκές οικογένειες θα συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα πτυχία θα υποβαθμίζονται συνεχώς και οι απόφοιτοι θα δουλεύουν με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε όλα τα σωματεία των υγειονομικών να καταδικάσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για κατάργηση του ασύλου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τη μέρα που θα φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ