Γιατί ΥΓΙΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΥΓ.Ε.Ι.Α)Γιατί ;
Γιατί  
Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν .
Γιατί  είμαστε αποτελεσματικότεροι ενωμένοι.
Το 90 % των αιτημάτων μας είναι κοινά σε όλους τους κλάδους , γιατί είναι κοινός ο χώρος εργασίας μας .
Γιατί είναι υγιές ένας επαγγελματίας να έχει επαγγελματικές φιλοδοξίες , αυτές όμως να επιτυγχάνονται αξιοκρατικά και μέσα από την ανάπτυξη του συνόλου . Ας κερδίσουμε τις κοινές μας διεκδικήσεις και μετά ο κάθε κλάδος και ο κάθε εργαζόμενος αυτό που δικαιούται βάσει της νομοθεσίας . Τους άδικους νόμους να παλέψουμε να τούς αλλάξουμε , όχι ο κάθε κλάδος χωριστά , αλλά όλοι μαζί .
Γιατί ο χώρος εργασίας μας , δεν εκπροσωπείται από κόμματα αλλά από εργαζόμενους .
Γιατί ο εργασιακός χώρος , είναι χώρος διεκδίκησης και όχι κομματικής αντιπαράθεσης . Γιατί υπάρχουν άλλα πεδία κομματικής αντιπαράθεσης , στα οποία μπορούν αυτοί που επιθυμούν να ασκήσουν δραστηριότητα .            
Γιατί τα κόμματα κατακερματίζουν τις δυνάμεις των εργαζομένων για να τους ελέγχουν καλύτερα . Δίνοντας τους ψίχουλα προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης δημιουργώντας μια επίπλαστη προσωπική ευμάρεια για να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους .
Γιατί είναι προς όφελος των κομματικών τους επιδιώξεων η απαξίωση της εργασιακής διεκδίκησης . Όσο πιο λίγοι ασχολούνται με τα κοινά τόσο πιο εύκολα ελέγχονται . Δεν είναι στο DNA μας η παραίτηση από τα δικαιώματα μας , στην οποία μας έχουν οδηγήσει , όχι τυχαία .
Γιατί είναι δικαίωμα μας να διεκδικούμε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας και αυτό προϋποθέτει κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις θέσεις . Όχι εργαζόμενοι που να εξαρτώνται από την θέληση ή την ικανότητα της κάθε κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται τα διάφορα προγράμματα ή τις χαραμάδες των νόμων για να τους κρατάει ομήρους , με συμβάσεις όλων των μορφών .
Γιατί οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν το επίπεδο ενός λαού . Είμαστε όλοι μας , εμείς και τα παιδιά μας , χρήστες των υπηρεσιών υγείας και θέλουμε το καλύτερο για τις οικογένειές μας .
Γιατί δεν θα αφήσουμε την μοίρα μας σε αυτούς που με κάθε τρόπο θέλουν να απαξιώσουν την καθημερινή και επίπονη προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες .
Γιατί οποιαδήποτε παράταξη και να δραστηριοποιηθεί σε έναν εργασιακό χώρο , αν δεν έχει την στήριξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων , δεν θα είναι αποτελεσματική .
Γιατί όλα τα προηγούμενα προϋποθέτουν την στήριξη και την πίστη του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων . Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη , μπορεί όμως να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε ένα μελωδικό τραγούδι .
Γιατί η δική μας στάση πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για την αλλαγή των συσχετισμών και της τοποθέτησης των διεκδικήσεων μας στο πραγματικό στόχο . Το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το κεφάλι αλλά αυτό προϋποθέτει και άψυχο σώμα . Σε αυτό το σώμα πρέπει να δώσουμε ψυχή και να αναγκάσουμε το κεφάλι να σκεφτεί να το υπηρετήσει .
Γιατί με την δική μας στάση καλούμαστε να δώσουμε στον Σύλλογο το κύρος που αρμόζει σε ένα σωματείο ενός από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας . Είναι δική μας ευθύνη να τοποθετήσουμε τον Σύλλογο στο ύψος που δικαιωματικά κατέχει είτε με την παρουσία μας είτε με την απουσία μας . Η επιλογή είναι δική μας , αλλά και οι επιπτώσεις αυτής της επιλογής .
Γιατί δεν θα μας δώσει κανείς , ποτέ και τίποτα αν δεν το διεκδικήσουμε .
Επειδή κάποιοι θα βιαστούν να μας τοποθετήσουν σε κάποιον χώρο , κομματικό ή πολιτικό-ιδεολογικό  , να διευκρινίσουμε πως :
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας απορρέει μόνον από την ιδιότητα μας ως εργαζόμενοι .
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας θα πρέπει να ξεκινήσει από τον άμεσο εργοδότη μας , την Διοίκηση του Νοσοκομείου .
Όταν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την μαζικότητα σε αυτές τις διεκδικήσεις , τότε και μόνον μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική δυναμική των διεκδικήσεων μας σε μεγαλύτερα επίπεδα .
 Δεν μπορείς να πολεμήσεις τον εχθρό  αποτελεσματικά όταν έχεις εμφύλιο πόλεμο .
Ιδεολογικοπολιτικά λοιπόν τασσόμαστε υπέρ ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας , με μόνιμες θέσεις εργασίας , με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας , με επάρκεια υλικών στα Νοσοκομεία , με συνεχή μετεκπαίδευση του προσωπικού , όλου του προσωπικού και όχι μόνο των εκλεκτών της εκάστοτε ιθύνουσας τάξης του Νοσοκομείου . Με στολές εργασίας από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και όχι από την τσέπη των εργαζομένων , με ίσες ευκαιρίες για όλο το προσωπικό της ίδιας βαθμίδας , κανείς δεν είναι περισσότερο ίσος από κάποιον άλλο με ίδια προσόντα μόνο και μόνο επειδή οι γνωριμίες του γέρνουν την ζυγαριά .

Για να επιτύχουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω και ο Σύλλογος μας να είναι   
προτείνουμε και παρακινούμε τους συναδέλφους μας σε 
 διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για έναν 
Σύλλογο με
 φωνή που θα κάνει την

                                                                                   στην
.Δημοσίευση της παράταξης ΥΓΙΗΣ ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
                                                             ΥΓ.Ε.Ι.Α 
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ