ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ…

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ…
Η πλειοψηφία του ΔΣ και συγκεκριμένα η παράταξη της Ενότητας και της Ανεξάρτητης Κίνησης έφτασαν σε τέτοιο σημείο θράσους ώστε να εγκαλούν το ΠΑΜΕ γιατί έκανε το αυτονόητο: Να αποκαλύψει στους εργαζόμενους τι συνέβη στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και τι στάση κράτησαν οι αντιπρόσωποι που ψήφισαν.
Φάνηκε λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν τίποτα απολύτως να περιμένουν από αυτό το συνέδριο. Από ένα συνέδριο χωρίς συζήτηση, με υποτίμηση και εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών. Από ένα συνέδριο που αποτελεί χώρο συναλλαγής, εξαγοράς, έδαφος για καριερίστες και προσωπική ανέλιξη. Ξένο προς τους καημούς και τα βάσανα των εργαζομένων. Όσοι το παρακολούθησαν για μια ακόμη φορά έβγαλαν το αβίαστο συμπέρασμα ότι στις πλειοψηφίες ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ, ΑΡΜΑ-ΣΥΡΙΖΑ  δεν τους καίγεται καρφί για τα προβλήματα των εργαζομένων, οι αντιπρόσωποι τους  απουσίαζαν συστηματικά από τις εργασίες του συνεδρίου και ήρθαν μόνο την τελευταία μέρα για να ψηφίσουν. Από την άλλη μεριά, οι αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» περιμέναμε υπομονετικά από το πρωί της 1ης  μέρας του συνεδρίου να μαζευτούν οι αντιπρόσωποι των άλλων  παρατάξεων ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων, κάτι που δεν συνέβη, γεγονός που το καταγγείλαμε και από το βήμα του συνεδρίου. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι ψεύτες!
Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι όλοι οι συνδικαλιστές που έσκιζαν τα ιμάτια τους στο όνομα της «ανεξαρτησίας», όχι μόνο ακομμάτιστοι δεν είναι αλλά τα ονόματα τους δέσποζαν φαρδιά- πλατιά στα ψηφοδέλτια των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και του ΑΡΜΑΤΟΣ δηλαδή. Αυτά για να μην κοροιδευόμαστε… Γιατί θεωρούμε υποχρέωση μας να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι αυτοί που ψηφίζουν είναι μέλη των παρατάξεων που είναι υπεύθυνες για την κατάσταση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Των παρατάξεων που δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των εργαζομένων, για την ενότητα όλων των εργαζομένων, που καλλιεργούν την πολυδιάσπαση,  το συντεχνιασμό , τους «κοινωνικούς διαλόγους»  σφαγής των δικαιωμάτων μας με τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος που τους υπηρετεί, καλλιεργούν την ανάθεση της λύσης των προβλημάτων σε πεφωτισμένους συνδικαλιστές απαξιώνοντας τις μαζικές διαδικασίες.          Αν οι εν λόγω συνδικαλιστές θεωρούν «διαπόμπευση» την δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και του ΑΡΜΑΤΟΣ, στα οποία συμμετείχαν, θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί λίγο νωρίτερα…
Και κάτι ακόμη… Το ΠΑΜΕ ποτέ δεν επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ποτέ δεν έκρυψαν την ταυτότητα τους. Κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν και τους βλέπουν καθημερινά με τη δράση τους στους χώρους δουλειάς, να αγωνίζονται κόντρα στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία,αναδεικνύοντας την πραγματική αιτία που έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία με φτηνούς και αναλώσιμους  συμβασιούχους, της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της απληρωσιάς,  του ελάχιστου και κουρασμένου προσωπικού. 



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ