Ενημέρωση μελών

Ενημέρωση μελών

Το παρακάτω κείμενο δεν αποτελεί επίσημα πρακτικά του ΔΣ , αλλά είναι η οπτική μου για το τι έγινε στο τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων την Δευτέρα 20/11/2017 . Κυρίως για το πρώτο θέμα , το οποίο οπως τέθηκε από τον Γραμματέα του Συλλόγου έχει ως εξής :

"Προβλήματα που αφορούν το Ταμείο και Προεδρείο για τους τελευταίους 3 μήνες πριν της εκλογές ."

Πρώτα να αναφέρω πως οι επόμενες εκλογές του Συλλόγου είναι τον Απρίλιο , οπότε εχουμε 5 μήνες ακόμα μέχρι τις εκλογές και όχι 3 .

Παρόντες στο ΔΣ ήταν : απο την παράταξη " ΕΝΟΤΗΤΑ " ( Συρετίδης Σπύρος , Ίντας Γεώργιος , Κουκιάς Κωνσταντίνος ) , από την παράταξη " Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων " ( Προκόπη Σωτηρία , Καλογερόγιαννη Αδαμαντία , Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης ) , από την παράταξη ΑΡΣΥ ( Κοσμοπούλου Όλγα , Χάιδος Νικόλαος ) , από την παράταξη " Αγωνιστική Συσπείρωση " ( Μπουγιούκας Γεώργιος , απουσίαζε δικαιολογημένα η Σακκά Μαρία ) και τέλος" ανεξάρτητο μέλος " ο γράφων . Σύνολο δέκα μέλη από τα έντεκα .

Κατά την έναρξη του συμβουλίου το Προεδρείο αποτελείτο από τα μελη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ . Συρετίδης Πρόεδρος , Ίντας Αντιπρόεδρος , Κουκιάς Γραμματέας .
Από προηγούμενο ΔΣ είχε τεθεί πρόταση καταψήφισης του Προεδρείου από τους Τσολάκη , Κοσμοπούλου , Χάιδο , Μπουγιούκα και η στάση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ καθώς και της Ανεξάρτητης Κίνησης ήταν η αποχώρηση από την ψηφοφορία . Κατατέθηκε και στο παρόν ΔΣ η ίδια πρόταση καταψήφισης από τα ίδια μέλη και η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων ηταν η ίδια . Τέθηκε το θέμα αντικατάστασης του Ταμία με άλλο μέλος , χωρίς όμως να δεχτεί κάποιος να αναλάβει . Τότε πρότεινε ο Πρόεδρος , αφού όπως μας είπε μίλησε με την ΠΟΕΔΗΝ , να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου ο Ίντας και να γίνει Ταμίας .

Η πρόταση τέθηκε σε ανοιχτή ψηφοφορία και ψηφίσαμε : ΕΝΟΤΗΤΑ Υπέρ , Τσολάκης Κατά και όλοι οι υπόλοιποι λευκό. Οπότε η πρόταση του Προέδρου πέρασε με 3 Υπέρ , 1 Κατά και 6 λευκά .

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος μου είπε να παραδώσω το Ταμείο σε 2 ημέρες και εγω του απάντησα , πως καλά θα κάνει να μην μου βάζει χρονικούς περιορισμούς αυτός που έκανε ένα χρόνο να μου παραδώσει το Ταμείο .

Μέχρι εδω λοιπόν είναι η καταγραφή των γεγονότων , τα συμπεράσματα των αναγνωστών .

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι :

1) Το Ταμείο το παρέδωσα όντως 2 ημέρες μετά , σήμερα 22/11/17 , γιατί δεν είχα λόγο να το καθυστερήσω
2) Η αποχή από μία ψηφοφορία δείχνει πόσο σέβεσαι το όργανο στο οποίο μετέχεις
3) Η Λευκή ψήφος έχει σημασία να μόνο σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις ένα θέμα και επιφυλάσσεσαι να το μελετήσεις αλλιώς σημαίνει ανοχή ή αποδοχή .


Και επειδή θα πουν πολλά , επειδή το δημοσιεύω στο ιστολόγιο , να τους ενημερώσω πως στην στήλη " Ελεύθερες Απόψεις " μπορεί να δημοσιεύσει κάθε μέλος του Συλλόγου , αφού πρώτα στείλει το κείμενο του με ονοματεπώνυμο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου .

Συγνώμη αν σας κούρασα

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ