ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ18/10/2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και συνεχίζουν την αποχή από την αξιολόγηση! Καλούμε όσους με αμφιβολίες και ενδοιασμούς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης να διορθώσουν αυτή τους την απόφαση και να αποσύρουν τις αιτήσεις τους. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση συνεχίζεται!
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση των συναδέλφων για το χαρακτήρα και τις στοχεύσεις της αξιολόγησης. Επιδίωξαν την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της πάλης μέσα από συνελεύσεις, συζητήσεις, περιοδείες σε όλα τα τμήματα. Αποκάλυψαν το βασικό: Ότι η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών. Η λεγόμενη αξιολόγηση συνδέεται με το χαρακτήρα του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Με το «βούρδουλα» και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Στοχεύουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα Νοσοκομεία, γενικότερα στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.
Ωστόσο, απέναντι τους εκτός από την κυβέρνηση, βρέθηκαν και οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες έπαιξαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, στο όνομα μιας «καλής αξιολόγησης», λειτούργησαν ως λαγός για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Μάλιστα δύο εκλεγμένοι στο ΔΣ με την παράταξη «Ενότητα» δεν ντράπηκαν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση!!! Παρά τις μεγαλοστομίες και τις επαναστατικές κορώνες σε Γενικές Συνελεύσεις και Διοικητικό Συμβούλιο δεν ντράπηκαν να τρέξουν να προλάβουν να συμπληρώσουν το έντυπο της αξιολόγησης. Έτσι αυτοί οι δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων, αυτοί που εκλέχθηκαν για να πρωτοστατούν και να οργανώνουν τον αγώνα, στράφηκαν ενάντια στο συλλογικό συμφέρον, ενάντια στους συναδέλφους τους. Είναι κατάπτυστοι. Απαράδεκτη είναι και η στάση του προέδρου του ΔΣ, ο οποίος αντί να οργανώνει τον αγώνα, ως όφειλε, έβαζε εμπόδια στους συναδέλφους που δεν ήθελαν να συμμετέχουν στην αξιολόγηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ», ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ