Ακόμη μια φορά την προχειρότητα τους θα την πληρώσουν οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 24/6/2022


Για μια ακόμη φορά η αύξηση των νοσηλειών με covid-19, αντιμετωπίζεται πρόχειρα, αποσπασματικά και με σοβαρούς κινδύνους διασποράς αλλά και εξουθένωσης του ήδη εξαντλημένου προσωπικού.


 


Τι ακριβώς λέει η απόφαση;
Πως 16+12+10=38 ασθενείς θα νοσηλεύονται σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Και όχι μόνο αυτό.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες νοσηλευτικού προσωπικού. Και όχι μόνο αυτό
Η Β'Π θα είναι και παθολογική και κλινική  covid. Και όχι μόνο αυτό. Το προσωπικό που θα παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με παθολογικά νοσήματα την επόμενη ημέρα θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς με covid.
Αυτό όχι μόνο για την Β'Π αλλά και για την Πνευμονολογική κλινική που θα καλύπτει τον θάλαμο 128.
Όλα αυτά φυσικά χωρίς καμία προσθήκη προσωπικού.

Η λογική λέει πως από την στιγμή που αυξάνονται οι ανάγκες παροχής υγειονομικής φροντίδας και δεν αυξάνεις τον αριθμό του προσωπικού, αυτό σημαίνει πως το ήδη υπάρχον προσωπικό θα αποκτήσει ελαστικές ικανότητες προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Για μια ακόμη φορά, χωρίς να πάρουν κανέναν μάθημα από την προηγούμενη εμπειρία, παίρνουν αποφάσεις με πρόχειρο σχεδιασμό, με καθόλου σχεδιασμό θα λέγαμε.

Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την αύξηση της διασποράς, όσο και για την εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού.

Αλήθεια γιατί αφήνετε παροπλισμένο το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, το οποίο έχει κλίνες παθολογικής κλινικής που δεν χρησιμοποιούνται; Οι φιέστες τελείωσαν αλλά καλό θα ήταν να στελεχώσουν και να εξοπλίσουν το νοσοκομείο που έχει τις κτιριακές δομές να αποσυμφορήσει το νοσοκομείο Νίκαιας και όχι μόνο και ναι δοθεί προς αξιοποίηση στο σύστημα υγείας.

Για μια ακόμη χτίζουν πύργους στην άμμο με την ελπίδα πως είναι μια παροδική κατάσταση η έξαρση των νοσηλειών και δεν θα χρειαστεί επιπλέον κόστος για την αντιμετώπιση του.

Για μια ακόμη φορά, την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα θα την πληρώσουν οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος     Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης    Βλάχος Γεώργιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ