Η έλλειψη προσωπικού και η εγκατάλειψη των δομών μπορεί να στοιχήσει ανθρώπινους τραυματισμούς

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής 

Νίκαια 21/9/2022


Χθές 20/9 το πρωί στο θάλαμο νοσηλείας  COVID 128 συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Νοσηλεύτρια υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε σε γυμνό καλώδιο ρεύματος κατά τη νοσηλεία.

Σημειώνουμε ότι ο θάλαμος 128 βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτηρίου, όπου η κατάσταση των τοίχων, των παροχών οξυγόνου, των πριζών κτλ είναι σε άθλια κατάσταση. Η τραγική κατάσταση του πρώτου ορόφου και ειδικά η ακαταλληλότητα νοσηλείας ασθενών του θαλάμου 128 έχει επισημανθεί στη διοίκηση πάρα πολλές φορές και από τον Σύλλογο Εργαζομένων και από την Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων κα Κοσμοπούλου , δεν έχει όμως ληφθεί κανένα σχετικό μέτρο. 

Επίσης με έγγραφό του προς την διοίκηση του νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων, τον Μάιο του 2021, τονίζει την υπό-στελέχωση, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών και τμημάτων, και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Έγγραφο του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου με Αρ. Πρωτ. 15090/1-4-2022, μετά την περιγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες καταλήγει  « υπό αυτές τις συνθήκες, η Δ.Τ.Υ αδυνατεί να λειτουργήσει και να εκπληρώσει ακόμη και τις βασικές υποχρεώσεις της με ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

Οι υγειονομικοί αλλά και οι ασθενείς εκτίθενται σε κίνδυνο, όπως αποδείχθηκε και από το σημερινό συμβάν. Πριν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε σοβαρότερα και θλιβερότερα περιστατικά,  

απαιτούμε 

την άμεση έναρξη εργασιών προκειμένου οι χώροι νοσηλείας του πρώτου ορόφου να γίνουν στοιχειωδώς επαρκείς και ασφαλείς για εργαζόμενους και ασθενείς.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας 
Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ